Закриваємо сезон полуниці – рецепт домашньої випічки до чаю
3 липня 2023,
18:08
Читать новость на русском
Джерело:
ВікнаСезон полуниці підходить до кінця, тому ми ще встигаємо приготувати щось смачненьке. Наприклад пухку паляницю в духовці.
Серед безлічі рецептів домашньої випічки ми знайшли цікавий варіант солодкої паляниці. Вона пухка, ніжна та надзвичайно пасує до столу чи домашнього чаювання.
Читайте також Страви світової кухні у вас вдома: 3 рецепти з курятини, які варто спробувати
До випічки підійдуть будь-які ягоди чи фрукти, але ми радимо зупинити свій вибір на полуниці, доки її ще можна придбати на ринку чи в магазині.
Рецепт паляниці з полуницею
- Час: 60 хвилин
- Порції: 4 – 6
– 2 курячих яйця;
– 90 грамів цукру;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 200 грамів йогурту без наповнювача;
– 120 грамів олії;
– 10 грамів розпушувача для тіста;
– 220 грамів борошна;
– 400 грамів полуниці + 1 ложка крохмалю.
Приготування:
- Для випікання знадобиться роз’ємна форма діаметром 20 сантиметрів.
- Збиваємо яйця з цукром та ванільним цукром. Далі додаємо у суміш йогурту, олії та продовжуємо збивати.
- Просіюємо борошно з розпушувачем у збиту суміш, вимішуємо тісто на паляницю.
- Форму для випікання застеліть пергаментом, далі змащуємо її вершковим маслом або олією.
- Виливаємо половину тіста у форму.
- Нарізаємо полуницю на чотири частини, обвалюємо у крохмалі та викладаємо половину полуниць на тісто.
- Далі виливаємо другу половину тіста, зверху викладаємо решту полуниці.
- Випікаємо паляницю впродовж години за температури 160 градусів.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати шоколадний пиріг з черешнею.