18 січня,
13:05
Ви забудете про магазинні: рецепт культових пампухів із часником від шефа
Джерело:
o_gorodnikПампухи з часником чудово пасують до будь-чого. Зокрема, червоний борщ стане з ними у 100 разів смачнішим.
Щоб посмакувати пампухами з часником, не обов'язково йти у магазин. Спробуйте приготувати їх вдома – вам сподобається.
Буде смачно Цей рецепт вас вразить: королівська запечена скумбрія від переможця "МастерШеф"
Рецепт пампухів з часником
- Час: 2 години
- Порцій: 6
– 25 грамів цукру;
– 50 грамів вершкового масла;
– 350 грамів молока;
– 7 грамів дріжджів;
– 500 грамів борошна;
– 10 грамів солі;
– 2 жовтки;
– 2 зубчики часнику;
– кілька гілочок петрушки;
– сіль, перець до смаку;
– 1 столова ложка води.
Приготування:
- У каструльці розчиніть масло, додайте молоко та цукор, підігрійте максимум до 35 градусів і всипте дріжджі.
- Накрийте плівкою і зачекайте 10 – 15 хвилин, поки не з'явиться піна.
- Просіяне борошно та сіль змішайте в зручній мисці та влийте молоко з дріжджами.
- Вимішуйте тісто 10 хвилин, змастивши руки олією. Потім накрийте тісто плівкою та дайте йому вирости втричі. На це піде 50 – 60 хв в теплому місці.
- Сформуйте кульки. З цих інгредієнтів вийде орієнтовно 12 пампушок.
- Пергамент змастіть рослинною олією та помістіть на нього пампушки. Накрийте плівкою та залиште на 40 – 60 хвилин.
- Розігрійте духовку до 170 градусів. Змастіть пампушки жовтком і запікайте 15 – 18 хвилин. Для перевірки на готовність, проткніть пампушки сірником або зубочисткою – вони мають залишитися сухими.
- Натріть часник, додайте порізану петрушку, сіль та перець і трішки води. Полийте цим пампухи і подавайте.