Паста Алла Норма – королева італійської кухні. Це типова страва сицилійської кухні. Страва готується на основі очищених помідорів, смажених баклажанів і солоної рикоти. Походження назви рецепта схоже на данину "Нормі" відомого композитора Вінченцо Белліні.

Читайте також Баклажани в соусі з тунця: рецепт літнього гарніру на італійський лад

Для приготування пасти Алла Норма вибирайте на ринку або в магазині світло-фіолетові пузаті баклажани і насичено-фіолетові баклажани яйцеподібної форми: вони найбільше підходять для смаження. Давайте разом, крок за кроком, розберемося, як приготувати цю неймовірно смачну та ситну страву італійської кухні.

Замість солоної рікоти можна використовувати копчену рикоту або бринзу, в деяких регіонах Італії рикоту замінюють на моцарелу. Крім того, зцідивши пасту, її можна викласти на жаротривке деко та запекти в духовці до хрумкої скоринки.

Рецепт пасти Алла Норма

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 2 – 4

Приготування:

  1. Для страви потрібно баклажани помити і нарізати скибочками товщиною близько 2 сантиметрів. Добре висушіть їх, посипте сіллю, щоб уникнути гіркоти овоча.
  1. Обсмажте баклажани на сковороді з антипригарним покриттям з великою кількістю оливкової олії, потім злийте її і покладіть сушитися на шар паперового рушника.
  1. Залиште частину баклажанів кружечками, решту наріжте смужками або шматочками.
  1. Для томатного соусу, вичавіть у нього часник та доведіть до кипіння. Трішки проваріть і додайте нарізані баклажани.
  1. Окремо відваріть макарони у великій кількості підсоленої води і, як тільки вона звариться, процідіть і заправте томатним соусом. Можна відварити їх до консистенції аль денте.
  1. Викладіть пасту на тарілки, покладіть на неї шматочки баклажанів і натріть солону рикоту. Перед подачею додайте кілька листочків свіжого базиліку.

Смачного!