Існує безліч рецептів італійської пасти. Відомий український шеф-кухар, ресторатор Євген Клопотенко пропонує приготувати пасту з тунцем та оливками, яка чудово підійде до сімейного застілля або романтичної вечері.

Читайте також Паста з лососем: рецепт від Євгена Клопотенка

  1. У каструлі в підсоленій воді відваріть пасту. Важливо! На один літр води та 100 грамів макаронів – 10 грамів солі. Пасту необхідно готувати на одну хвилину менше, ніж зазначено на упаковці.
  2. Почистіть цибулю, подрібніть ножем, обсмажте з оливковою олією на пательні.
  3. Оливки наріжте кільцями, почистіть часник, подрібніть ножем. Викладіть на пательню з цибулею, додайте біле вино, перемішайте, залиште доки не випариться вино. Далі – додайте воду у якій варилася паста, викладіть тунець, відварену пасту. Тушкуйте декілька хвилин.
  4. Сир натріть на грубій тертці.
  5. Викладіть пасту на тарілку, додайте перець, задекоруйте сиром. Смачного!