Відомо багато варіантів пастеризації консервації на зиму: у воді, духовці чи мікрохвильовці. Проте із найшвидших та наймеш трудомістких – у посудомийній машині. 24 канал зібрав ключові поради, як зробити це легко та швидко.
Цікаво Курка в духовці: мінімум зусиль, максимум смаку
Які банки можна пастеризувати у посудомийній машині
Варто поставити банки з новими кришками – щоб вони не зносилися і дійсно добре трималися. Механізм твіст-офф з металевою гвинтовою кришкою підійде найкраще.
Яку програму обрати
Найкраще обрати програму з максимальною температурою (близько 70 градусів за Цельсієм). Не додавайте жодних мийних засобів, просто увімкніть посудомийну машину із завантаженими банками.
Простий та швидкий метод / Фото rustic wise
Процес пастеризації банок у посудомийній машині
Почніть з підготовки банок – ретельно їх вимийте, ошпарте і просушіть.
Наповніть банки начинкою, залиште 2 – 3 сантиметри вільного простору. Закрийте банки належним чином.
Якщо під час наливання забруднилися краї банок або кришки, ретельно їх протріть. Поставте банки догори дном у посудомийну машину. Виставте програму. Після закінчення роботи дістаньте банки, поставте їх догори дном і залиште на ніч. Переверніть їх і перевірте, чи кришки увігнуті – якщо так, це означає, що пастеризація пройшла успішно і консерви будуть чудовими на смак навіть через кілька місяців.
Як довго пастеризувати банки в посудомийній машині?
Тут немає конкретних вказівок, вам слід дочекатися закінчення циклу обраної програми. Пам’ятайте, що не можна виймати банки одразу після завершення роботи машинки. Дайте їм охолонути впродовж кількох хвилин, а потім за допомогою кухонних рукавиць обережно вийміть.