Вважають, що пастуший пиріг з м'ясом виник в Ірландії ще у кінці 1700-х або на початку 1800-х років. Жінки втомилися від неекономного витрачання продуктів у їхніх родинах, адже після обідів часто залишалося трохи м'яса та картоплі, які ніхто вже не хотів їсти.

Якась особливо раціональна господиня одного дня вирішила їх не викидати та вигадала рецепт пирога вівчаря. Страва так сподобалася людям, що поширився країною зі швидкістю блискавки. З часом з'явилося безліч варіацій класичного рецепта.

Варто спробувати Ніжність у кожному шматочку: готуємо вершкову запіканку з курячими стріпсами та овочами

Як приготувати пиріг вівчаря з м'ясом і картоплею

Час: 1 година 10 хвилин

Порції: 4

Британці його обожнюють аж з 18 століття: як приготувати пиріг вівчаря швидко і смачно
Обов'язково спробуйте поекспериментувати з начинками / Фото Depositphotos

Приготування:

  • Ретельно помийте 1 кілограм картоплі та викладіть у каструлю. Залийте її водою, додайте дрібку солі та варіть до готовності – орієнтовно 25 хвилин. Дайте готовій картоплі трохи охолонути, після чого очистьте її від шкірки. Додайте 50 грамів вершкового масла, 1 жовток та потовчіть у пюре. Скуштуйте і посоліть до смаку.
  • Очистьте та подрібніть цибулину і зубчик часнику. Розігрійте пательню з 2 столовими ложками соняшникової олії та обсмажте їх, поки цибуля не стане м'якою.
  • Викладіть туди ж 500 грамів яловичого фаршу та перемішайте лопаткою. Смажте на середньому вогні протягом 5 хвилин.
  • Додайте до фаршу 1 столову ложку томатної пасти та листочки 2 гілочок чебрецю, посоліть та поперчіть до смаку.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для запікання натріть роздушеним зубчиком часнику та змастіть 30 грамами розм'якшеного вершкового масла.
  • На дно форми викладіть половину картопляного пюре, а зверху – яловичий фарш з цибулею. Рівномірно розподіліть все лопаткою.
  • На м'ясо викладіть та розподіліть другу половину пюре. Змастіть картоплю 30 грамами розм'якшеного вершкового масла. Запікайте пиріг вівчаря у розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин.

Смачного!