Запечений батат – це чудова альтернатива звичній картоплі. Його солодкуватий смак і текстура, що тане у роті, відкривають безмежні можливості приготування та поєднання з мясом чи рибою.
Цікаво Один інгредієнт – безліч рецептів: як приготувати ароматні осінні супи з фрикадельками
Рецепт печеного батату
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 2
Неймовірно смачно / Фото unsplash
Приготування:
- Попередньо розігрійте духовку до температури 200°C.
- Промийте та очистіть батат.
- Розріжте плід на смужки.
- Полийте овочі оливковою олією, обережно посипте сіллю та чорним перцем.
- Розмістіть батати на деко та викладіть у попередньо розігріту духовку.
- Запікайте впродовж 45 – 60 хвилин, або доки батати не стануть м'якими.
- Після готовності вийміть їх з духовки.
- Дайте бататам трошки часу, щоб вони охололи перед подачею. Це дозволить їм додатково насититися ароматами та вони стануть ще ніжнішими.
З чим подати батат
Батат – це соковитий та універсальний гарнір, яким можна доповнити будь-яку страву.
Одними із численних варіантів можуть бути:
- грильована курка;
- свиняча шия;
- свіжий салат з руколою, шпинатом, горіхами та цитрусовим соусом.