Укр Рус
11 грудня, 23:33
2

Найкраще мʼясо на свята: запікаємо свинину в маринаді, яка соковитіша за фрукти

Основні тези
  • Свинина в маринаді ідеально підійде для святкової події.
  • Мʼясо виходить ніжним та соковитим, а його аромат змусить всіх швидко зібратися біля столу. 

Свята – це можливість потішити себе чимось смачненьким та особливим. І ніжне мʼясо, аромат якого рознесеться навкруги – чудова опція для такої події.

Запечена свинина, яка просто тане у роті – це саме те, що потрібно для яскравого святкового столу. А з цим рецептом вона вийде справді незабутньою, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Smakosze

Читайте також Пляцок на свята, без якого у Галичині не сідають за стіл: приготуйте за рецептом Лілії Цвіт

Як смачно запекти свинину на свято? 

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6

Інгредієнти
– 1 кілограм свинини;
– 2 столові ложки олії;
– 50 грамів гірчиці;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 1 чайна ложка меду;
– сіль та перець до смаку. 

Легко, святково і дуже смачно / Фото Pixabay

Приготування

  1. З’єднайте в мисці олію, сіль, перець, гірчицю та мед, добре перемішайте.
  2. М’ясо промийте, обсушіть рушником і зробіть ножем перехресні надрізи приблизно на 1 сантиметр у глибину, щоб маринад краще проник усередину.
  3. Часник поріжте тонкими пластинками та вставте їх у надрізи.
  4. Ретельно змастіть м’ясо маринадом, щільно загорніть у фольгу й залиште маринуватися мінімум на 2 години, а найкраще – на ніч.
  5. Духовку розігрійте до 180 градусів і поставте м’ясо запікатися на 1 годину.
  6. За 10 хвилин до завершення розкрийте фольгу, щоб утворилася апетитна рум’яна скоринка.

Яке мʼясо обрати для запікання? 

Найкраще підійдуть ошийок або лопатка. Корейка теж вдалий варіант, але з нею треба бути обачним, щоб не пересушити, радить Beszamel

Не варто позбуватися жирових частин – саме вони й гарантують соковитість мʼяса. Куди краще буде раніше відкрити фольгу та використати мед – мʼясо буде смачним та карамелізованим. 

Що ще приготувати на свято?