Такий десерт навіть не треба випікати. Він – швидкий, ніжний і чудово підходить для солодкого перекусу або солодкого завершення вечері, інформує 24 Канал з посиланням на блог кулінара Алекса Міля.
Читайте також Любов з першого шматочка: рецепт фантастичного святкового пляцка "Вишнева слойка"
Легкий молочний десерт без духовки
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 300 мілілітрів молока;
– 3 яєчні жовтки;
– 70 грамів цукру;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 350 грамів сметани 15%;
– 20 грамів желатину.
Приготування:
- Залийте желатин третиною молока і залиште, щоб він набух.
- У каструлі змішайте жовтки з цукром.
- Влийте решту молока, перемішайте та поставте на помірний вогонь.
- Постійно помішуючи, доведіть до легкого кипіння – як тільки з’являться слабкі бульбашки, зніміть з вогню.
- Додайте в каструлю ванільний цукор, сметану і набухлий желатин. Ретельно вимішайте, щоб маса стала однорідною.
- Перелийте десерт у форму або порційні стаканчики, остудіть до кімнатної температури, потім поставте в холодильник на 1 – 2 години для застигання.
- Перед подачею присипте тертим шоколадом.
Дивіться, як приготувати цей швидкий десерт: відео
Чим можна замінити яйця
Якщо вдома раптом не виявилося яєць, це не привід переривати приготування. Декілька простих альтернатив чудово виконують їхню функцію, пише портал Pysznosci.
Одним із найзручніших варіантів є крохмаль: достатньо змішати по 2 столові ложки крохмалю та води. Також підійде бананове пюре – воно надасть страві природної солодкості та приємного аромату, роблячи текстуру більш ніжною.
Які ще солодощі варто приготувати?
Спробуйте потішити близьких десертом "Зимова леді" – цей пляцок вже став хітом соцмереж.
Також радимо приготувати торт "Поліно" – на нього не потрібно багато часу.


