• Новини кулінарії
  • Смачні рецепти
  • Здорове харчування
  • Кулінарний гід
  • Більше
  • укр
  • рус
  • Новини
  • Економіка
  • Showbiz
  • Новини здоров'я
  • Спорт
  • Техно
  • Освіта
  • Travel
  • Фінанси
  • Life
  • Київ
    • Новини здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Агро
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Інвестиції
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Likar
    • Здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Lifestyle
    • Fashion
    • Традиції
    • Pets
    • Бізнес
  • Новини кулінарії
  • Смачні рецепти
  • Здорове харчування
  • Кулінарний гід

Чи корисно їсти печінку: розвінчує міфи нутриціологиня Оля Дорош

22 січня 2021 , 12:52 - Читать новость на русском
Оля Дорош про користь печінки для організму
Оля Дорош

Навколо печінки завжди вирує багато обговорень та суперечок. Чи вартує вживати її та яка з неї користь – читайте в матеріалі Smachno News.

Українська нутриціологиня Ольга Дорош розвінчує міфи про печінку на своїй сторінці в інстаграм. Дівчина виклала 5 найпопулярніших тверджень, щодо субпродукту – печінки та обґрунтувала кожен з них.

Читайте також Здорове харчування: продукти, які варто включити до свого раціону

Ви, мабуть, частенько чуєте від оточення, що вживання печінки не несе для організму людини ніякої користі, а навпаки заподіює їй шкоду. Ольга Дорош запевняє, що їсти страви з печінки не тільки смачно, а ще й корисно.

​Розвінчання міфів про печінку

  1. Невже печінка корисна – це ж орган детоксикації

Печінка – орган через який дійсно виводяться шкідливі речовини та токсини з організму, але діло в тому, що вона не затримує в собі. Печінка руйнує токсини до молекул, котрі виходять з організму з фекаліями.

Печінка в розрізі

  1. Яка користь від вживання печінки?

Печінка надзвичайно корисна, в ній міститься багато заліза, вітаміни В12, В9 та А. У 100 грамах печінки 16-22 грамів білка, який потрібний для організму.

А мідь, що міститься в печінці відповідає за метаболізм та покращує роботу мозку.

  1. Як щодо холестерину в печінці?

Нутриціологиня стверджує, що холестерин швидше "стрибне" від вживання в їжу домашніх котлет та солодощів, ніж від яєчних жовтків та печінки.

Щодо жирів у субпродукті, Ольга Дорош навела ось такий приклад:
– 100 г печінки курки = 6,3 г жиру;⁣⁣⠀
– 100 г печінки телячої = 3,3 г жиру;⁣⁣ ⁣⁣⠀
– 100 г вівсяного печива = 14,4 г жиру;⁣⁣
– 100 г пельменів = 12,4 г жиру.⁣⁣⠀

⁣⁣Здоровий організм виробляє сам холестерин. Але коли ви їсте продукти з високим вмістом холестерину, в організмі виробляється його менше, щоб утримати рівновагу‍, – прокоментувала Ольга Дорош.

  1. З чим вживати печінку?

Ольга Дорош радить вживати печінку з продуктами, що багаті на вітамін С, тобто перцем чилі, жовтим болгарським перцем, сливою, чебрецем, петрушкою, гірчичним шпинатом, капустою, броколі, брюссельською капустою та вишнею.

З ягід можна приготувати смачний конфітюр або желе до печінкового паштету, а з овочів зробити корисний гарнір.

  1. Що приготувати з печінки та як їсти?

Печінка чудово смакує як тушкованою, так і смаженою й відвареною. Найчастіше ми звикли готувати з печінки паштети, печінкові торти та смажити її до картоплі. Окрім цих відомих та звичних нам страв з печінки модна готувати смачні муси, тушкувати її разом із яблуками та цитрусовими або готувати панкейки, як це й робить Оля Дорош.

Рецепт дієтичних печінкових панкейків від нутриціологині Ольги Дорош

У 100 грамах печінкових панкейків – 151 ккал, 16,5 білка, 6,7 жирів та 6,0 вуглеводів.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Ольга Дорош. Нутриціолог (@olhadorosh_)

Інгредієнти:
– 450 г курячої печінки;
– 1 яйце;
– 50 г ц/з борошна;
– зубчик часнику;
– 1 цибулина;
– 1 ч. л оливкової олії;
– спеції на ваш смак.

Як приготувати панкейки з печінки вдома

  1. Печінку почистіть від жилок, помийте водою та замочіть на 30-60 хвилин.
  2. Цибулю почистіть від лушпиння та подрібніть.
  3. Подрібніть печінку в блендері до однорідного стану та з'єднайте із рештою інгредієнтів.
  4. Розігрійте сковорідку з антипригарним покриттям та смажте печінкові панкейки без олії. Обсмажуйте їх з обох сторін до готовності. Смачного!

⁣⁣⠀

Автор: Богданна Рибак
LifeStyle Новини Смачно Харчування

показати всі приховати

Поділитися новиною

    Вибір редакції
    • Рецепт млинців зі шпинатом та авокадо від Джеймі Олівера
      Рецепт млинців зі шпинатом та авокадо від Джеймі Олівера
      7 березня , 10:37
    • Хай думають, що хочуть, але борщ – український, – NYT про Ольгу Габро та секрети її борщу
      Хай думають, що хочуть, але борщ – український, – NYT про Ольгу Габро та секрети її борщу
      2 березня , 22:49
    • Рецепт смачних чебуреків від шеф-кухаря Володимира Ярославського
      Рецепт смачних чебуреків від шеф-кухаря Володимира Ярославського
      2 березня , 17:06
      Цікаво
    • Вечеря за 30 хвилин: смачні страви з курячих стріпсів та філе для відбивної
      Вечеря за 30 хвилин: смачні страви з курячих стріпсів та філе для відбивної
      2 бер , 12:28
    • Чому курятина – незамінний продукт для тих, хто обирає здорове харчування
      Чому курятина – незамінний продукт для тих, хто обирає здорове харчування
      4 бер , 12:10
    • Рецепт млинців зі шпинатом та авокадо від Джеймі Олівера
      Рецепт млинців зі шпинатом та авокадо від Джеймі Олівера
      7 бер , 10:37
    • Мастер Шеф Професіонали 3 сезон 5 випуск: перевірка учасників на вміння заробляти гроші
      Мастер Шеф Професіонали 3 сезон 5 випуск: перевірка учасників на вміння заробляти гроші
      6 бер , 22:26
     
    Новини
    • 10:37
      Рецепт млинців зі шпинатом та авокадо від Джеймі Олівера
      10:37
    • 6 березня
    • 22:26
      Мастер Шеф Професіонали 3 сезон 5 випуск: перевірка учасників на вміння заробляти гроші
      22:26
    • 10:25
      Вегетаріанський салат: рецепт з буряка, фундуком та чорносливом від Євгена Клопотенка
      10:25
    • 5 березня
    • 23:16
      Рецепт десерту Три молока від Володимира Троцького
      23:16
    • 22:35
      Як приготувати томатний суп: рецепт від Джеймі Олівера
      22:35
    • 21:04
      Унікальність японської кухні: як правильно їсти суші та чи вміють українці це робити відео фото
      21:04
    • 19:56
      Український Фестиваль борщу в день смерті Сталіна – це не тролінг, – Ткаченко - Новини
      19:56
    попередні новини
    Більше новин
    E-mail редакції news24@24tv.com.ua
    • instagram
    • facebook
    • twitter
    • rss
    • telegram
    • Новини
    • Економіка
    • Showbiz
    • Новини здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Агро
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Інвестиції
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Likar
    • Здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Lifestyle
    • Fashion
    • Традиції
    • Pets
    • Бізнес
    news24@24tv.com.ua
    • Редакція сайту
    • Про нас
    • Редакційна політика
    • Про телеканал
    • Телеведучі
    • Відеоблогери 24
    • Технічна інформація
    • Архів
    • Правила користування сайтом
    • Політика конфіденційності
    • Рекламодавцям
    • Вакансії
    • Контакти
    • Структура власності
    Ми керуємося нормами Закону України “Про рекламу” та власною комерційною політикою. Всі комерційні рекламні матеріали позначені словами “Спецпроєкт“, “Партнерський матеріал“, “Експерт“, “Позиція” й відокремлені від журналістських інформаційних матеріалів 24tv.ua. За достовірність та зміст реклами відповідальність несе рекламодавець.

    Інтернет-виданням дозволяється безкоштовно використовувати цитати (короткі уривки) в обсязі не більше 25 % від обсягу статті (інформації), розміщеної на сайтах Компанії, за умови відкритого гіперпосилання та згадки першоджерела не нижче першого абзацу. Для друкованих видань передрук матеріалів Компанії дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди редактора. Для мобільних додатків та SmartTV використання матеріалів дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди Компанії.

    Усі права захищені. © 2005—2021, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»

    Made by
    Залиште відгук