У 10 разів смачніший, ніж магазинний: готуємо печінковий паштет з баклажанами на зиму

27 липня 2024, 19:49
Читать новость на русском

Завжди добре мати вдома баночку печінкового паштету. Він ідеально пасує для сніданку чи швидкого перекусу.

Баклажани додадуть паштету особливого аромату. Спробуйте – вам сподобається.

Варто спробувати Салат із зелених помідорів на зиму: простий рецепт на 5 літрових банок

Печінковий паштет з баклажанами

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 кілограми баклажанів;
– 1 кілограм курячої печінки;
– 500 грамів моркви;
– 500 грамів цибулі;
– 250 грамів масла;
– 125 мілілітрів олії;
– 3 чайні ложки солі;
– 1 чайна ложка меленого перцю;
– 4 лаврові листки.

Приготування:

  1. Овочі помийте. Баклажани запечіть у духовці до м'якості.
  2. Печінку промийте і відваріть до готовності.
  3. Моркву й цибулю почистьте. Моркву натріть на велику терку, а цибулю дрібно наріжте.
  4. Розігрійте пательню з олією й обсмажте цибулю до прозорості. Всипте моркву, перемішайте і тушкуйте до м'якості.
  5. Баклажани наріжте шматочками та перекрутіть через м'ясорубку. Далі перекрутіть печінку і засмажку.
  6. В масу додайте масло, сіль, перець, перемішайте й тушкуйте на маленькому вогні 1 годину.
  7. За цей час простерилізуйте банки й кришки. Розкладіть паштет у стерилізовані банки й герметично закрийте кришками.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати смачний салат з кабачків.