У 10 разів смачніший, ніж магазинний: готуємо печінковий паштет з баклажанами на зиму
27 липня 2024,
19:49
Читать новость на русском
Джерело:
"Щоденник життя"Завжди добре мати вдома баночку печінкового паштету. Він ідеально пасує для сніданку чи швидкого перекусу.
Баклажани додадуть паштету особливого аромату. Спробуйте – вам сподобається.
Варто спробувати Салат із зелених помідорів на зиму: простий рецепт на 5 літрових банок
Печінковий паштет з баклажанами
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 4
– 2 кілограми баклажанів;
– 1 кілограм курячої печінки;
– 500 грамів моркви;
– 500 грамів цибулі;
– 250 грамів масла;
– 125 мілілітрів олії;
– 3 чайні ложки солі;
– 1 чайна ложка меленого перцю;
– 4 лаврові листки.
Приготування:
- Овочі помийте. Баклажани запечіть у духовці до м'якості.
- Печінку промийте і відваріть до готовності.
- Моркву й цибулю почистьте. Моркву натріть на велику терку, а цибулю дрібно наріжте.
- Розігрійте пательню з олією й обсмажте цибулю до прозорості. Всипте моркву, перемішайте і тушкуйте до м'якості.
- Баклажани наріжте шматочками та перекрутіть через м'ясорубку. Далі перекрутіть печінку і засмажку.
- В масу додайте масло, сіль, перець, перемішайте й тушкуйте на маленькому вогні 1 годину.
- За цей час простерилізуйте банки й кришки. Розкладіть паштет у стерилізовані банки й герметично закрийте кришками.