На вигляд як фрукт, а смакують ще краще: як зробити печиво лимони
- Італійське печиво у формі лимонів стане улюбленим для багатьох.
- Цей десерт рідко зустрічається в кав'ярнях, тож насолода від нього буде ще більшою.
Це італійське печиво точно стане вашим фаворитом. Таке диво може запропонувати не кожна кав'ярня!
Лимонна лихоманка захопила інтернет, тож саме час переносити тренд на кухню. Печиво лимони – чудовий винахід італійських кондитерів, який 24 Канал пропонує відтворити за рецептом порталу Shuba.
Цікаво Просто картопля та яйця: найсмачніші млинці, які ви скуштуєте цієї осені
Як приготувати печиво лимони?
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
тісто:
– 150 грамів вершкового масла;
– 100 грамів цукру;
– 1 яйце;
– 50 мілілітрів молока;
– цедра 1 лимона;
– 300 грамів борошна;
– 3 грами розпушувача;
– 1/2 чайної ложки куркуми;
крем:
– 250 мілілітрів молока;
– 50 грамів цукру;
– цедра 1 лимона;
– пів чайної ложки ванільного цукру;
– 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
– 1 жовток;
– 3 столові ложки лимонного соку;
– 2 столові ложки цукрової пудри.
Приготування:
- З лимона натріть цедру на грубій тертці.
- У глибокій мисці з’єднайте м’яке вершкове масло, цукор, яйце та натерту цедру. Розімніть масу виделкою, додайте борошно, розпушувач і куркуму.
- Замісіть еластичне тісто. Сформуйте з тіста пласкі фігурки будь-якої форми та викладіть їх на деко, застелене пергаментом.
- Випікайте приблизно 15 хвилин при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
- Для приготування крему в каструлі з’єднайте молоко, цукор, ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль і жовток.
- Додайте свіжу лимонну цедру та добре перемішайте вінчиком. Варіть на малому вогні, постійно помішуючи, доки крем не загусне. Потім охолодіть його до кімнатної температури.
- У готовому печиві зробіть знизу невеликі заглиблення за допомогою чайної ложки, наповніть їх охолодженим кремом і з’єднайте по дві фігурки разом.
- Для глазурі змішайте лимонний сік з однією-двома ложками води та цукровою пудрою.
- Кондитерським пензликом покрийте верх, боки й низ печива отриманою сумішшю, після чого посипте цукром.
Смачного!
А ще можна скористатися відеоінструкцією лимонного печива, яким поділилася Лілія Цвіт.
Як зробити лимонне печиво: відео
Що ще солоденького зробити рідним?
Простим і швидким рішенням може бути торт "Спартак".
Однак помилково вважати його українським винаходом – в нього зовсім інша історія створення.