Текстура та смак домашнього печива з шоколадом – це те, заради чого варто витратити свій час та зусилля. Улюблений рецепт у поєднанні з кількома простими порадами гарантують, що з гарячим напоєм ви будете смакувати просто неперевершене печиво.

Читайте також Готуємо каву з собою вдома: поради баристи

Два види цукру краще, ніж один

Суміш цукрової пудри та світло-коричневого цукру – це саме те, що потрібно для ідеального шоколадного печива. Коричневий цукор надасть йому карамельного смаку, а печиво матиме дуже м'яку текстуру.

Насолода своїми руками / Фото Pexels

Окрім того, поєднання видів цукру сприятиме хрусткості печива. Не бійтеся експериментувати – саме так ви знайдете рецепт, який втілить усі ваші бажання.

З тістом потрібно бути обережним

Якщо вимішувати тісто надто енергійно, то печиво може бути надто в'язким через глютен. Оскільки у рецепті присутнє масло, то ризик невеликий, але пам'ятати про нього слід.

Найкраще швидко замішати тісто за допомогою міксера, тоді час приготування тіста буде мінімальним. Після додавання шоколаду достатньо кількох секунд перемішування, аби смаколик рівномірно розподілився у масі.

Головне у шоколаді – вміст какао

Інколи виникає спокуса скористатися шоколадною стружкою, але вона не дасть такого яскравого ефекту, як хороший шоколад. Також не варто різати шоколад надто дрібно – більші шматки у печиві смакуватимуть краще.

Також зважайте на те, що молочний шоколад має більший вміст жиру, тому з ним печиво буде більш пласким, аніж з чорним.