Щодня перед нами стоїть одне і теж запитання: "Що приготувати?". Ми вирішили трішки допомогти та підготували рецепт української кулінарки Валентини Саєнко. Суп із сочевиці зручно зберігати в холодильнику протягом кількох днів. Зараз він особливо актуальний, адже не завжди є час і електрика.

Читайте також Швидко та ситно: як приготувати традиційні німецькі ковбаски на сковорідці

Подавайте суп з сочевиці зі шматочком хрумкого домашнього хліба. Можна рясно змастити його часниковим маслом для смаку.

Рецепт супу з сочевиці

  • Час: до 2 годин
  • Порції: 8 – 10

Приготування:

  • Відварюємо м'ясо: закидуємо його в гарячу воду разом з копченостями (візьміть бекон чи курячу грудку, або просто копчену курятину).
  • Замочуємо сочевицю у воді. Нарізаємо цибулю кубиком, моркву тремо на тертку. Селеру нарізаємо невеличкими шматочками. Обсмажуємо засмажку 5 – 7 хвилин. Додаємо нарізані копченості. Обсмажуємо ще кілька хвилин і додаємо спеції.
  • Додаємо у засмажку, томати та часник. Тушкуємо все пару хвилин і додаємо до телятини в бульйоні. Відварюємо інгредієнти декілька хвилин.


Суп з сочевиці / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко

  • Закидаємо сочевицю до супу. Оскільки вона добре розварюється, беріть три літри води. Якщо хочете більш рідкий суп, тоді після додавання сочевиці вливаємо ще трішки води і даємо закипіти.
  • Доводимо суп до смаку, варимо ще до 10 хвилин.

Нехай смакує!