На перший погляд ці два зелені листки виглядають майже однаково, і побачити їх відмінності може бути складно. Ці трави мають багато спільного: вони однаково смачні й зроблять кожну страву особливою. Проте ця зелень різниться багатьма параметрами.

Не пропустіть Маринувати не можна купувати: що краще – купити вже підготоване м'ясо чи замаринувати власноруч

Аромат

Кінза має виразний запах, який межує з різким і металевим з відтінком свіжості. Натомість петрушка має м'який трав'янистий запах.

Соковита зелень – прикраса будь-якої страви / Фото Unsplash

Смак та приготування їжі

Петрушка має свіжий, м'який і перцевий смак. Завдяки своєму витонченому смаку петрушка є чудовим компонентом до соусів, супів та овочів. Найчастіше її можна зустріти у складі європейської, близькосхідної та американської кухні.

Кінза є популярним продуктом у мексиканських, індійських та азіатських рецептах, таких як каррі та масала. Ця зелень має яскравий смак з перцевим присмаком.

Запашна петрушка / Фото Unsplash

Переваги для здоров'я

Петрушка багата необхідними поживними речовинами, такими як вітамін K, A та C. Вживання свіжої петрушки допомагає знизити високий рівень цукру в крові, насамперед завдяки високому вмісту антиоксидантів.

Кінза сприяє зменшенню симптомів когнітивних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера та Паркінсона, а також має протизапальні властивості.


Пікантна кінза / Фото Unsplash