Лимонний кекс – завжди чудовий вибір, коли треба приготувати щось смачненьке з недорогих інгредієнтів й без особливих зусиль. Цей домашній десерт ніколи не набридає!

Цікаво Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини

Тим паче що його можна готувати щоразу трохи інакше: поливати глазур'ю чи шоколадом або й просто присипати цукровою пудрою.

Рецепт лимонного кексу від Євгена Клопотенка

Час: 1 година 10 хвилин

Порцій: 6

Лимонна насолода / Фото Pixabay

Інгредієнти

  • 250 грам борошна + ще трішки для французької сорочки;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • цедра 2 лимонів та сік половини лимона;
  • пів чайної ложки солі;
  • 100 грам вершкового масла (82,5%) та 20 грам для змащування форми;
  • 150 грам цукру;
  • 2 яйця;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 125 грам сметани (20%).

Приготування

  1. Вмикаємо духовку на 180 градусів та залишаємо розігріватися. Дістаємо вершкове масло, щоб воно стало м'яким.
  2. Натираємо цедру лимонів.
  3. У миску кладемо масло, додаємо 150 грам цукру, цедру лимонів та сіль. Збиваємо до стану крему.
  4. Додаємо яйця, сметану і продовжуємо збивати. У процесі додаємо сік лимона.
  5. Додаємо борошно, ванільний цукор та розпушувач. Збиваємо до однорідності на середніх оборотах.
  6. Робимо "французьку сорочку": змащуємо дно і боки форми маслом, а потім трішки притрушуємо борошном.
  7. Перекладаємо масу у форму для кексу.
  8. Випікаємо кекс 45 хвилин. Після цього ще 30 хвилин не відкриваємо дверцята духовки, щоб тісто не осіло через перепад температур. Потім кекс мусить охолонути у формі.

Смачного!