Ткемалі – це справжній король грузинських соусів. Він пікантний та ароматний, а приємну гостроту можна корегувати перцем чилі.

Читайте також Незабутній пікнік у Харкові: ТОП-6 локацій, де можна посмажити шашлик

Ткемалі з аличі

  • Час: 3 години
  • Порції: 2 (по 1 літрі)


Ткемалі з аличі / Скріншот з ютубу

Приготування:

  1. Відваріть аличу у каструлі з водою протягом 30 хвилин до м'якого стану.
  1. Перетріть аличу через сито, щоб позбутися кісточок.


Ткемалі з аличі / Скріншот з ютубу

  1. Перебийте аличу в блендері до однорідного стану. Відправте пюре назад в каструлю та проваріть ще 30 хвилин до випарування зайвої рідини.
  1. Додайте до пюре цукор, сіль та хмелі-сунелі. Перемішайте і вичавіть до пюре часник.
  1. Наріжте середніми шматками перець чилі та відправте до пюре. Варіть масу ще 30 хвилин.


Ткемалі з аличі / Скріншот з ютубу

  1. Наріжте зелень та відправте до пюре.Перемішайте та перебийте соус блендером до однорідної маси.


Ткемалі з аличі / Скріншот з ютубу

  1. Перекладіть соус до чистих і стерилізованих банок та накриваємо кришками.
  1. На дно великої каструлі покладіть рушник, залийте все водою та помістіть банки. Стерилізуйте банки з ткемалі протягом 10 хвилин.


Ткемалі з аличі / Скріншот з ютубу

  1. Закрийте соус, переверніть верх дном та накрийте рушником. Охолоджуйте банки при кімнатній температурі.
  1. Готовий соус зберігайте в темному та прохолодному місці. Смачного!