Звикли готувати випічку лише з варенням, яблуками та ягодами? Прийшов час спробувати щось новеньке, а саме пиріг з хурмою. Ця страва ідеально підійде до новорічного та різдвяного столу.

Читайте також Ідеї святкових страв з курочки до Новорічного столу: 3 прості рецепти

Український шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво поділився перевіреним рецептом домашньої випічки, яку й сам обожнює готувати вдома.

Рецепт пирога з хурмою

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  • Змішуємо інгредієнти для тіста: яйця, цукор, вливаємо олію, борошно, гасимо соду лимонним соком. Ретельно перемішуємо рідке тісто вінчиком чи ложкою.
  • Нарізаємо хурму шматочками, додаємо до тіста.
  • Виливаємо тісто в круглу форму для випікання та розрівнюємо. Зверху можна викласти ще кружальця хурми.
  • Відправляємо все в розігріту духовку до 180 – 190 градусів на 30 – 40 хвилин і випікаємо до готовності.
  • Готову випічку посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо хурмою (за бажанням).

Смачного!