Пиріг з черешнею готують з пісочного тіста та свіжої черешні. Солодку випічку можна подавати до столу у будні або на свята.

Читайте також 10 порад, як прищепити дитині любов до здорової їжі

За бажанням задекоруйте десерт цукровою пудрою або листочками м'яти.

Як приготувати пиріг з черешнею

  • Час: 1 година 55 хвилин
  • Порції: 4 – 8
  • Калорійність на 100 грамів: 257 ккал
  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У миску викладіть м'яке вершкове масло, додайте сіль, сметану, яйце, перемішайте. Далі – додайте борошно, замісіть тісто. Загорніть у харчову плівку, залиште у холодильнику на 30 – 40 хвилин.

Тісто для пирога/ Фото Unsplash

  1. Черешню ретельно помийте, почистіть від кісточок.
  2. У мисці змішайте ягоди з цукром, додайте ванільний цукор, крохмаль.
  3. Тісто розкатайте, викладіть на дно форми. Зверху викладіть черешню.
  4. Другу частину тіста розкатайте, наріжте смужками, викладіть зверху.

Начинка з черешні для пирога/ Фото Pexels

  1. Окремо збийте жовток, змастіть зверху пиріг.
  2. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 45 – 55 хвилин до готовності.

Пиріг з черешнею / Фото Unsplash

  1. Дістаньте готовий пиріг, задекоруйте цукровою пудрою. Розріжте на порції. Смачного!