Шовковий тофу – м'який сорт соєвого сиру. Він має надзвичайно ніжну структуру, тому є чудовою основою для вегетаріанського майонезу.

Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами

Такий майонез можна готувати в піст або якщо ви не вживаєте яєць. Урізноманітнювати смак вегетаріанської заправки можна за допомогою спецій, приміром естрагону.

Рецепт пісного майонезу з тофу

  • Час: 5 хвилин
  • Порції: 2


Майонез із тофу / Фото Володимира Ярославського

Приготування:

  1. У чашу блендера викладіть всі інгредієнти. Шеф-кухар взяв для приготування майонезу пасту з петрушки, котра залишилася після приготування зеленої олії.


Інгредієнти для майонезу з тофу / Фото Володимира Ярославського

  1. Замість естрагону можна обрати кріп, пасту карі, спеції до Том Ям, тахіну або в'ялені томати. Вибір залежить від ваших смакових вподобань.


Майонез із тофу: приготування / Фото Володимира Ярославського

  1. Ретельно збийте всі інгредієнти ручним блендером.

Майонез із тофу: присмачуємо тархуном / Фото Володимира Ярославського

  1. Збивайте всі інгредієнти до однорідної консистенції. Готовий майонез можна додавати до холодних страв і закусок, або їсти з улюбленими овочами. Смачного!