Відома українська кондитерка Ліза Глінська підготувала для своїх підписників у соцмережі інстаграм рецепт смачних пісних булочок з маком і горіхами. Запашні та ароматні булочки легко готуються. Обов'язково спробуйте.
Читайте також Желейні цукерки "Ведмедики" за рецептом кондитерки Лізи Глінської
Рецепт булочок з маком
Рецепт пісних булочок з рослиною олією та розпушувачем, маком і волоськими горішками виходять не менш смачні, ніж здобні, – зазначила кондитерка.
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
- У мисці з'єднайте воду з олією, додайте сіль, борошно, розпушувач. Замісіть тісто. Оберніть харчовою плівкою, залиште при кімнатній температурі протягом 30 хвилин.
- Для приготування начинки. Промийте мак, замочіть в теплій воді, залиште на 30 хвилин. Процідіть мак.
- Волоські горіхи обсмажте в духовці при температурі 170 градусів протягом 10 хвилин.
- У мисці з'єднайте мак, горіхи, цукор, подрібніть у блендері до однорідної пасти.
- Розкатайте з тіста корж розміром 35х30 см, викладіть начинку, загорніть у рулет, розріжте на булочки товщиною 3 см, викладіть на деко.
- Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 20 хвилин.
- Викладіть булочки на тарілку для охолодження. Їх краще обернути харчовою плівкою, щоб вони не черствіли. Подавайте до чаю. Смачного!