Пісні страви з гарбуза не тільки смачні, а й корисні. Легкий суп-пюре, салат із овочей, запечених у духовці або ситний овочевий пиріг сподобаються усім.

Читайте також Як приготувати пісні голубці: рецепт з грибами та гречкою

Салат з печених овочів

  1. Для приготування салату почистіть від шкірки гарбуз, наріжте кубиками.
  2. Капусту броколі помийте, розділіть на суцвіття.
  3. Помийте томати, кабачок наріжте скибочками.
  4. Розігрійте духовку до температури 160 градусів, викладіть у форму для запікання овочі, додайте сіль, перець, полийте оливкою олією. Відправте запікатись протягом 40-45 хвилин до готовності.
  5. Викладіть на тарілку, додайте сіль, перець, збризніть оливковою олією.

Овочевий салат/ Фото Unsplash

Рецепт супу з гарбузом

  1. Для приготування супу почистіть картоплю, моркву, цибулю, гарбуз.
  2. Розріжте картоплю на 4 частини, окремо відваріть у каструлі з окропом.
  3. Цибулю подрібніть ножем, моркву натріть на грубій тертці. Обсмажте на оливковій олії до золотої скоринки.
  4. Гарбуз наріжте кубиками, викладіть у каструлю з водою, варіть доки не стане м'яким. Далі – додайте цибулю з морквою, відварену картоплю, перемішайте подрібніть у пюре, додайте сіль, перець, лимонний сік, оливкову олію, варіть декілька хвилин.
  5. Помийте петрушку, кріп, подрібніть ножем.
  6. Викладіть у тарілку, задекоруйте гарбузовим насінням, кунжутом та петрушкою.

Суп-пюре з гарбуза/ Фото Рexels

Рецепт пирога

Пиріг з гарбуза/ Фото Рexels

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У мисці з'єднайте борошно з сіллю, додайте воду, олію, замісіть тісто. Накрийте рушником, залиште на 10-15 хвилин.
  3. Цибулю, моркву, гарбуз почистіть. Гарбуз наріжте кубиками. Цибулю наріжте напівкільцями, моркву натріть на грубій тертці.
  4. Обсмажте на пательні з олією до золотої скоринки. Далі – додайте гарбуз, накрийте кришкою, тушкуйте 20-25 хвилин до готовності.
  5. Тісто розділіть на дві частини, розкатайте коржі.
  6. Розігрійте духовку до температури 200 градусів, форму змастіть олією. Один корж викладіть у форму, додайте начинку, другим коржем накрийте, викладіть зверху з тіста декілька смужок. Пиріг відправте запікатись протягом 35-45 хвилин до готовності.
  7. Викладіть на тарілку. Смачного!