15 березня 2021 року розпочався Великий піст, який триватиме до 1 травня. Борщ з грибами та квасолею – чудова, поживна страва, яку можна готувати для тих, хто дотримується посту або не вживає м'яса.

Читайте також Хай думають, що хочуть, але борщ – український, – NYT про Ольгу Габро та секрети її борщу

Рецепт борщу

  1. Для приготування борщу заздалегідь замочіть в холодній воді квасолю на декілька годин або на ніч. зцідіть воду. У каструлю з чистою водою викладіть квасолю, варіть протягом 45 хвилин до готовності.
  2. Помийте, почистіть овочі. Картоплю наріжте кубиками, моркву, буряк – натріть на грубій тертці, цибулю – наріжте скибочками.
  3. Капусту наріжте соломкою.
  4. Ретельно помийте гриби, наріжте скибочками.
  5. У каструлі з водою відваріть картоплю, додайте квасолю.
  6. На пательні обсмажте цибулю з морквою до золотої скоринки.
  7. Окремо обсмажте на пательні буряк, додайте сіль, перець, томатну пасту, тушкуйте протягом 7-10 хвилин.
  8. Гриби обсмажте на пательні з олією протягом 5-10 хвилин до готовності.
  9. У каструлю з картоплею викладіть цибулю, буряк, гриби, капусту, додайте сіль, перець, перемішайте, варіть протягом 10 хвилин.
  10. Помийте петрушку, подрібніть ножем.
  11. Викладіть на тарілку, задекоруйте петрушкою. Подавайте гарячим. Смачного!