Як приготувати пісний борщ з грибами та квасолею: домашній рецепт

15 березня 2021, 11:37
Читать новость на русском

Ми підготували для вас простий рецепт смачного пісного борщу, який ви можете приготувати на обід або вечерю.

15 березня 2021 року розпочався Великий піст, який триватиме до 1 травня. Борщ з грибами та квасолею – чудова, поживна страва, яку можна готувати для тих, хто дотримується посту або не вживає м'яса.

Читайте також Хай думають, що хочуть, але борщ – український, – NYT про Ольгу Габро та секрети її борщу

Рецепт борщу

Інгредієнти:
– 150 грамів квасолі;
– 100 грамів грибів (печериці);
– 1 буряк;
– 2-3 картоплі;
– 1 морква;
– 2 цибулі;
– томатна паста;
– 100 грамів білоголової капусти;
– сіль, перець;
– соняшникова олія;
– петрушка.
  1. Для приготування борщу заздалегідь замочіть в холодній воді квасолю на декілька годин або на ніч. зцідіть воду. У каструлю з чистою водою викладіть квасолю, варіть протягом 45 хвилин до готовності.
  2. Помийте, почистіть овочі. Картоплю наріжте кубиками, моркву, буряк – натріть на грубій тертці, цибулю – наріжте скибочками.
  3. Капусту наріжте соломкою.
  4. Ретельно помийте гриби, наріжте скибочками.
  5. У каструлі з водою відваріть картоплю, додайте квасолю.
  6. На пательні обсмажте цибулю з морквою до золотої скоринки.
  7. Окремо обсмажте на пательні буряк, додайте сіль, перець, томатну пасту, тушкуйте протягом 7-10 хвилин.
  8. Гриби обсмажте на пательні з олією протягом 5-10 хвилин до готовності.
  9. У каструлю з картоплею викладіть цибулю, буряк, гриби, капусту, додайте сіль, перець, перемішайте, варіть протягом 10 хвилин.
  10. Помийте петрушку, подрібніть ножем.
  11. Викладіть на тарілку, задекоруйте петрушкою. Подавайте гарячим. Смачного!