Смачний торт з шоколадним кремом можна готувати під час посту. До складу входять прості інгредієнти, які є у вашому холодильнику.

Читайте також Ягідне тістечко без випікання: рецепт корисного перекусу від тренера

Рецепт шоколадного торта

  1. Для приготування крему у каструлю з водою, додайте манну крупу, цукор, доведіть до кипіння 5-7 хвилин.
  2. У іншій каструлі з'єднайте какао, цукор, вершкове масло, п'ять столових ложок води, варіть протягом 5 хвилин. Викладіть у миску, додайте манну крупу, ванільний цукор, збийте міксером до однорідної консистенції.
  3. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  4. У мисці змішайте олію, цукор, ванільний цукор, додайте теплу воду. Далі – додайте борошно, сіль, какао, соду погасіть лимонною кислотою, перемішайте до однорідної консистенції.
  5. Вистеліть глибоку форму пергаментом, вилийте тісто. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 40-45 хвилин до готовності.
  6. Дістаньте з духовки, зверху змастіть кремом, залиште для охолодження.
  7. Викладіть на тарілку. Смачного!