Під час Великого посту, який триватиме від 15 березня 2021 року до 1 травня 2021 року, готують пісні страви з овочів. Ми впевненні, що страви з картоплі сподобаються усій родині, їх можна подавати на обід або вечерю.

Читайте також Як приготувати яворівський пиріг з картоплі і гречки: пісний рецепт

Картопляно-морквяні котлети

  1. Помийте, почистіть картоплю, відваріть, подрібніть у пюре.
  2. Моркву помийте, натріть на грубій тертці.
  3. Цибулю почистіть від лушпиння, подрібніть ножем.
  4. Кріп, помийте, подрібніть ножем.
  5. У миску викладіть картопляне пюре, додайте моркву, цибулю, кріп, манну крупу, сіль, перець, перемішайте, сформуйте котлети, обваляйте у борошні.
  6. На розігріту пательню з олією викладіть котлети, обсмажте з двох сторін до золотої скоринки.
  7. Викладіть на тарілку.

Овочеві котлети/ Фото Unsplash

Картопляна запіканка з томатами та грибами, кабачком

Картопляна запіканка з томатами/ Фото Unsplash

  1. Помийте, почистіть картоплю, наріжте кільцями, моркву – натріть на грубій тертці.
  2. У каструлі з окропом відваріть картоплю.
  3. Томати, кабачок помийте, наріжте напівкільцями.
  4. Гриби ретельно помийте, наріжте скибочками.
  5. Цибулю почистіть, подрібніть ножем.
  6. На пательні з олією обсмажте цибулю з морквою до рум'яної скоринки, додайте гриби.
  7. Розігрійте духовку до 150 градусів. У форму для запікання викладіть шарами картоплю, цибулю з морквою, гриби, томати, додайте олію, сіль, перець. За бажанням овочі змастіть пісним майонезом.
  8. Відправте запікатись на 30-35 хвилин до готовності.

Картопляний суп-пюре/ Фото Unsplash

Картопляний суп-пюре

  1. Для приготування супу помийте, почистіть від шкірки картоплю, моркву, цибулю, корінь селери, наріжте кубиками.
  2. Моркву натріть на грубій тертці.
  3. Часник почистіть, подрібніть ножем.
  4. На пательні з оливковою олією обсмажте цибулю з морквою до золотої скоринки, додайте корінь селери.
  5. Петрушку помийте, подрібніть ножем.
  6. У каструлі з окропом відваріть картоплю, додайте цибулю з морквою, сіль, перець, варіть 10-15 хвилин до готовності. Зніміть з вогню, за допомогою блендера подрібніть суп у пюре.
  7. Викладіть на тарілку, задекоруйте петрушкою. Подавайте з хлібом або грінками. Смачного!