Пісні страви з картоплі: домашні рецепти
9 березня 2021,
19:45
Читать новость на русском
Smachno News підготували для вас рецепти смачних пісних страв з картоплі, які ви можете легко приготувати вдома.
Під час Великого посту, який триватиме від 15 березня 2021 року до 1 травня 2021 року, готують пісні страви з овочів. Ми впевненні, що страви з картоплі сподобаються усій родині, їх можна подавати на обід або вечерю.
Читайте також Як приготувати яворівський пиріг з картоплі і гречки: пісний рецепт
Картопляно-морквяні котлети
Інгредієнти:– 3-4 картоплі;
– 1 морква;
– 1 цибуля;
– кріп;
– оливкова олія;
– 3 столові манної крупи;
– 2 столові ложки борошна;
– сіль, перець.
- Помийте, почистіть картоплю, відваріть, подрібніть у пюре.
- Моркву помийте, натріть на грубій тертці.
- Цибулю почистіть від лушпиння, подрібніть ножем.
- Кріп, помийте, подрібніть ножем.
- У миску викладіть картопляне пюре, додайте моркву, цибулю, кріп, манну крупу, сіль, перець, перемішайте, сформуйте котлети, обваляйте у борошні.
- На розігріту пательню з олією викладіть котлети, обсмажте з двох сторін до золотої скоринки.
- Викладіть на тарілку.
Овочеві котлети/ Фото Unsplash
Картопляна запіканка з томатами та грибами, кабачком
Інгредієнти:– 200 картоплі;
– 1 кабачок;
– 2-3 томати;
– 2 цибулі;
– оливкова олія;
– 100 грамів грибів;
– сіль, перець, пісний майонез.
Картопляна запіканка з томатами/ Фото Unsplash
- Помийте, почистіть картоплю, наріжте кільцями, моркву – натріть на грубій тертці.
- У каструлі з окропом відваріть картоплю.
- Томати, кабачок помийте, наріжте напівкільцями.
- Гриби ретельно помийте, наріжте скибочками.
- Цибулю почистіть, подрібніть ножем.
- На пательні з олією обсмажте цибулю з морквою до рум'яної скоринки, додайте гриби.
- Розігрійте духовку до 150 градусів. У форму для запікання викладіть шарами картоплю, цибулю з морквою, гриби, томати, додайте олію, сіль, перець. За бажанням овочі змастіть пісним майонезом.
- Відправте запікатись на 30-35 хвилин до готовності.
Картопляний суп-пюре/ Фото Unsplash
Картопляний суп-пюре
Інгредієнти:– 3-4 картоплі;
– корінь селери;
– 2 моркви;
– 2 цибулі;
– 2 зубчики часнику;
– оливкова олія;
– петрушка;
- Для приготування супу помийте, почистіть від шкірки картоплю, моркву, цибулю, корінь селери, наріжте кубиками.
- Моркву натріть на грубій тертці.
- Часник почистіть, подрібніть ножем.
- На пательні з оливковою олією обсмажте цибулю з морквою до золотої скоринки, додайте корінь селери.
- Петрушку помийте, подрібніть ножем.
- У каструлі з окропом відваріть картоплю, додайте цибулю з морквою, сіль, перець, варіть 10-15 хвилин до готовності. Зніміть з вогню, за допомогою блендера подрібніть суп у пюре.
- Викладіть на тарілку, задекоруйте петрушкою. Подавайте з хлібом або грінками. Смачного!