Піца на сковороді – ідеальне рішення для смачного сніданку, обіду чи вечері. Байдуже, чи є світло в домі (за умови, що у вас газова плита), адже смачна страва буде готова за лічені хвилини.
Читайте також Той самий сніданок: яйце пашот з грінками
Загалом, технологія приготування страви не відрізняється від оригіналу, але запікати тісто потрібно не в духовці, а на сковорідці. Начинки обирайте на смак: з куркою, рибою, ковбаскою чи сиром. Смачно буде, щоб ви не обрали.
Рецепт піци на сковорідці
- Час: 30 хвилин
- Порції: 1
Приготування:
- ️Яйце з'єднуємо з кефіром, сіллю і цукром, змішуємо. Додаємо просіяне борошно, соду, розпушувач. Замішуємо тісто, борошно має бути повністю зволожене.
- Додаємо олію, перекладаємо тісто на поверхню і вимішуємо 2 – 3 хвилини.Тісто має бути м'яке і зовсім злегка липнути до рук, не забивайте його, бо буде не пухке.
- ️Кладемо тісто в миску змащену олією і залишаємо на 30 хвилин. Після відстоювання готове воно буде м'яким і еластичним.
- ️Розділяємо тісто на дві частини, в залежності від того, яку за товщиною піцу ви хочете. Борошном присипаємо поверхню, розкачуємо тісто в коло 26 сантиметрів діаметром.
- Викладаємо його на сковороду під кришкою готуємо 5 хвилин. Перевертаємо, корж має бути рум'яним.
- На підрум'янену частину викладаємо начинку, накриваємо кришкою і готуємо ще 10 хвилин.
- ️Готову піцу відразу подавайте до столу.
Смачного!