Піца на сковороді – ідеальне рішення для смачного сніданку, обіду чи вечері. Байдуже, чи є світло в домі (за умови, що у вас газова плита), адже смачна страва буде готова за лічені хвилини.

Читайте також Той самий сніданок: яйце пашот з грінками

Загалом, технологія приготування страви не відрізняється від оригіналу, але запікати тісто потрібно не в духовці, а на сковорідці. Начинки обирайте на смак: з куркою, рибою, ковбаскою чи сиром. Смачно буде, щоб ви не обрали.

Рецепт піци на сковорідці

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 1

Приготування:

  • ️Яйце з'єднуємо з кефіром, сіллю і цукром, змішуємо. Додаємо просіяне борошно, соду, розпушувач. Замішуємо тісто, борошно має бути повністю зволожене.
  • Додаємо олію, перекладаємо тісто на поверхню і вимішуємо 2 – 3 хвилини.Тісто має бути м'яке і зовсім злегка липнути до рук, не забивайте його, бо буде не пухке.
  • ️Кладемо тісто в миску змащену олією і залишаємо на 30 хвилин. Після відстоювання готове воно буде м'яким і еластичним.
  • ️Розділяємо тісто на дві частини, в залежності від того, яку за товщиною піцу ви хочете. Борошном присипаємо поверхню, розкачуємо тісто в коло 26 сантиметрів діаметром.
  • Викладаємо його на сковороду під кришкою готуємо 5 хвилин. Перевертаємо, корж має бути рум'яним.
  • На підрум'янену частину викладаємо начинку, накриваємо кришкою і готуємо ще 10 хвилин.
  • ️Готову піцу відразу подавайте до столу.

Смачного!