Впораєтеся за лічені хвилини: рецепт елементарної піци на пательні з соковитою начинкою

24 травня 2024, 14:59
Читать новость на русском

Піца на пательні – смачна і дуже проста страва. Тісто для неї є ідеальною альтернативою дріжджовим варіантам, які потребують тривалого дозрівання.

Для приготування вам не потрібна духовка, інформує Смачно 24. Головне – давати більше начинки, і піца розлетиться зі столу за лічені хвилини.

Варто спробувати Улюблена страва усіх британців: готуємо фантастично смачний і простий пиріг вівчаря

Елементарна піца на пательні

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти для основи:
– 150 грамів кисломолочного сиру;
– 3 столові ложки вівсяного борошна;
– 1 столова ложка пшеничного борошна;
– 30 грамів сметани 15% жирності;
– 1 яйце;
– оливкова олія;
– сіль, перець до смаку.
Для начинки:
– 100 грамів твердого сиру;
– 40 грамів соусу Барбекю;
– 20 грамів шинки;
– 5 – 6 оливок;
– 1 помідор;
– італійські сушені трави до смаку;
– 2 столові ложки олії для смаження.

Приготування:

  1. Змішайте в глибокій мисці вівсяне і пшеничне борошно, сіль та перець.
  2. Кисломолочний сир подрібніть в блендері, після чого змішайте зі сметаною.
  3. В отриману масу додайте яйце та борошняну суміш. Вимішуйте тісто, поки воно не стане однорідним.
  4. Щоб приготувати начинку, наріжте шинку і помідор на кружечки, натріть сир.
  5. Розігрійте пательню з олією. За допомогою лопатки рівномірно розподіліть тісто і накрийте сковорідку кришкою. Достатньо 2 – 3 хвилин, щоб корж схопився. Після цього переверніть його на інший бік.
  6. Змастіть корж соусом Барбекю. Посипте його сушеними італійськими травами та тертим сиром. Викладіть решту начинки – шматки шинки та помідор. І знову посипте все тертим сиром.
  7. Накрийте сковорідку кришкою і готуйте страву ще декілька хвилин до розтоплення сиру.
  8. За бажанням можна прикрасити піцу свіжим листям базиліку.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати фантастичний печінковий кекс з кукурудзою.