Пляцок на основі шоколадно-пісочних коржів у поєднанні із сиром і ніжним кремом зі шматочками шоколаду створює неймовірне враження.

Читайте Як по-особливому приготувати котлети: рецепти, які сподобаються усій родині

Рецепт пляцка "Херсонська вишиванка"

  • Час: 2,5 години
  • Порцій: 6

Приготування:

  • Спочатку необхідно приготувати крем, для цього змішайте два види цукру: звичайний та ванільний.
  • Додайте пудинг та перемішайте.
  • Молоко влийте у каструлю, додайте суміш з пудингом та цукром і знову перемішайте.
  • Поставте на вогонь та помішуючи заварюйте масу. Коли маса закипить – приберіть з вогню.
  • Перекладіть в іншу ємкість та відставте охолоджуватися.
  • Для приготування тіста: до просіяного борошна додайте масло. Перетріть ці інгредієнти руками до утворення крихти.
  • В окремому посуді з'єднайте жовтки з цукром та змішайте поки маса не побіліє.
  • Додайте сметану, какао, розпушувач та вимішайте.
  • Шоколадну масу з'єднайте з борошном.
  • Вимішуйте спочатку ложкою, потім руками.
  • Готове тісто розділіть на чотири частини, сформуйте кульки.
  • Дві більші частини відправте у холодильник, менші у морозильну камеру.
  • Готуємо сирну масу: з'єднайте сир, цукор, яйця, сметану та перебийте блендером до однорідності.
  • У готову сирну масу додайте пудинг та лопаткою перемішайте.
  • Для приготування білкового шару, білки, що залишилися збийте у піну та додайте цукор та знову збийте.
  • На пергаменті розкачайте більшу частину темного тіста (та, що була у холодильнику) та поставте у деко, далі викладіть половину сирної маси, порізану на шматки курагу, зверху на сухофрукт половину білків, а далі подрібнені волоські горіхи.
  • Дістаньте тісто з морозильної камери і натріть на грубій терці на пляцок.
  • Запікайте у духовці при температурі 160 градусів 50 – 60 хвилин. Повторіть цю саму процедуру з іншою частиною продуктів, що залишилися. У вас має вийти два сирники.
  • М'яке масло збите до утворення піків та з'єднайте з заварним кремом (по одній ложці).
  • Всипте туди подрібнений шоколад.
  • На красивий таріль викладіть одну спечену сирну паляницю, а зверху майже весь крем (трішки залишіть для боків). Зверху викладіть другу.
  • Поставте під прес на кілька хвилин.
  • Готовий пляцок полийте розтопленим шоколадом і задекоруйте на свій смак.
  • Залишіть пляцок вистоятися у холодильнику на 1 ніч.