Котлети – мабуть, найпопулярніша страва в Україні, зазначає 24 Канал. І на це є чимало причин. Зокрема, простота приготування, велике розмаїття рецептів та можливість використати будь-який вид м'яса роблять їх беззаперечними фаворитами серед дорослих та наймолодших гурманів.

Читайте також Задоволення від відпочинку буде максимальним: що приготувати та не забути взяти на природу

Особливо смакують українцям курячі котлети. Цю страву часто готують як на застілля, так і на щодень. Та якщо ви ще пробували самі готувати котлети і чекаєте вже дня, щоб прийти в гості до батьків і скуштувати їх, тоді варто це виправляти.

Із ТМ "Наша Ряба Апетитна" приготувати самотужки цю популярну страву зможе навіть новачок. Адже виробник подбав, щоб у кожній упаковці продукції були котлети, зроблені тільки зі свіжої курятини та вже сформовані в ідеально рівні овали. Тож достатньо розпакувати продукцію і одразу розпочати приготування страви. Лише кілька хвилин на пательні чи в духовці – і смачнезна й ароматна страва буде на вашому столі!

А як по-особливому приготувати котлети та з чим їх подавати – розповідаємо у покрокових рецептах.

Курячі котлети, запечені у вершках

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4

Готуємо курячі котлетки у вершках / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 200 градусів. У жаротривку форму виливаємо частину вершків.
  2. Зверху викладаємо курячі котлети. Вичавлюємо у вершки, що залишилися, часник, солимо і перчимо соус та поливаємо ним котлети.
  3. Відправляємо страву в духовку на 35 хвилин.
  4. Подаємо котлети гарячими з дрібно нарізаним листям петрушки.

Домашні котлети з гречкою та броколі

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4

Котлети з гречкою та броколі – поживна страва для всієї родини / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Паніруємо курячі котлети у борошні, яйці та сухарях.
  2. Розігріваємо пательню з олією та обсмажуємо курячі котлети з обох сторін по 10 хвилин до готовності.
  3. Тим часом готуємо у підсоленій воді гречку. Варимо крупу 5 хвилин після закипання, після цього вимикаємо вогонь та накриваємо кришкою. За бажанням можна додати до гречки шматочок масла та запарити все 5 – 10 хвилин.
  4. Броколі розбираємо на суцвіття та бланшуємо 1 хвилину у киплячій підсоленій воді.
  5. Подаємо страву з гречкою, котлетами та броколі. Посипаємо все листочками петрушки.

Ніжні котлети в сирному соусі

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4

Котлети у сирному соусі / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 200 градусів. У жаротривку форму виливаємо вершки та натираємо сир.
  2. Зверху викладаємо курячі котлети та посипаємо чебрецем, солимо.
  3. Відправляємо все в духовку на 25 хвилин.
  4. Нарізаємо порей кільцями, викладаємо на страву. Запікаємо ще 10 – 15 хвилин.
  5. Подаємо страву гарячою.

Курячий боул з овочевим салатом

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4

Спробуйте курячий боул з гречкою та овочевим салатом / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігріваємо пательню з олією та обсмажуємо курячі котлети з обох сторін по 10 хвилин до готовності.
  2. Окремо готуємо гречку у підсоленій киплячій воді. Варимо після закипання 5 хвилин, вимикаємо вогонь та накриваємо кришкою.
  3. Для салату змішуємо руколу, нарізану кільцями редиску та заправляємо олією.
  4. Подаємо боул в круглій тарілці з гречкою, котлетами та салатом.

Смачного!