Котлети – мабуть, найпопулярніша страва в Україні, зазначає 24 Канал. І на це є чимало причин. Зокрема, простота приготування, велике розмаїття рецептів та можливість використати будь-який вид м'яса роблять їх беззаперечними фаворитами серед дорослих та наймолодших гурманів.
Читайте також Задоволення від відпочинку буде максимальним: що приготувати та не забути взяти на природу
Особливо смакують українцям курячі котлети. Цю страву часто готують як на застілля, так і на щодень. Та якщо ви ще пробували самі готувати котлети і чекаєте вже дня, щоб прийти в гості до батьків і скуштувати їх, тоді варто це виправляти.
Із ТМ "Наша Ряба Апетитна" приготувати самотужки цю популярну страву зможе навіть новачок. Адже виробник подбав, щоб у кожній упаковці продукції були котлети, зроблені тільки зі свіжої курятини та вже сформовані в ідеально рівні овали. Тож достатньо розпакувати продукцію і одразу розпочати приготування страви. Лише кілька хвилин на пательні чи в духовці – і смачнезна й ароматна страва буде на вашому столі!
А як по-особливому приготувати котлети та з чим їх подавати – розповідаємо у покрокових рецептах.
Курячі котлети, запечені у вершках
- Час: 45 хвилин
- Порції: 4
Готуємо курячі котлетки у вершках / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 200 градусів. У жаротривку форму виливаємо частину вершків.
- Зверху викладаємо курячі котлети. Вичавлюємо у вершки, що залишилися, часник, солимо і перчимо соус та поливаємо ним котлети.
- Відправляємо страву в духовку на 35 хвилин.
- Подаємо котлети гарячими з дрібно нарізаним листям петрушки.
Домашні котлети з гречкою та броколі
- Час: 45 хвилин
- Порції: 4
Котлети з гречкою та броколі – поживна страва для всієї родини / Фото Shutterstock
Приготування:
- Паніруємо курячі котлети у борошні, яйці та сухарях.
- Розігріваємо пательню з олією та обсмажуємо курячі котлети з обох сторін по 10 хвилин до готовності.
- Тим часом готуємо у підсоленій воді гречку. Варимо крупу 5 хвилин після закипання, після цього вимикаємо вогонь та накриваємо кришкою. За бажанням можна додати до гречки шматочок масла та запарити все 5 – 10 хвилин.
- Броколі розбираємо на суцвіття та бланшуємо 1 хвилину у киплячій підсоленій воді.
- Подаємо страву з гречкою, котлетами та броколі. Посипаємо все листочками петрушки.
Ніжні котлети в сирному соусі
- Час: 45 хвилин
- Порції: 4
Котлети у сирному соусі / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 200 градусів. У жаротривку форму виливаємо вершки та натираємо сир.
- Зверху викладаємо курячі котлети та посипаємо чебрецем, солимо.
- Відправляємо все в духовку на 25 хвилин.
- Нарізаємо порей кільцями, викладаємо на страву. Запікаємо ще 10 – 15 хвилин.
- Подаємо страву гарячою.
Курячий боул з овочевим салатом
- Час: 45 хвилин
- Порції: 4
Спробуйте курячий боул з гречкою та овочевим салатом / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігріваємо пательню з олією та обсмажуємо курячі котлети з обох сторін по 10 хвилин до готовності.
- Окремо готуємо гречку у підсоленій киплячій воді. Варимо після закипання 5 хвилин, вимикаємо вогонь та накриваємо кришкою.
- Для салату змішуємо руколу, нарізану кільцями редиску та заправляємо олією.
- Подаємо боул в круглій тарілці з гречкою, котлетами та салатом.
Смачного!