Свекруха вимагатиме рецепт: приготуйте розкішний пиріг "Лимонник"

14 травня 2024, 20:59
Читать новость на русском

Джерело:

Cookorama

"Лимонник" може стати чудовою альтернативою звичним пирогам. Спробуйте приготувати його за цим рецептом.

Цей пляцок печеться не дуже важко. Тому його можна робити ледь не щодня.

Варто спробувати На аромат прибіжать сусіди: готуємо фантастичний італійський пиріг з полуницею

Пляцок "Лимонник"

  • Час: 3 години
  • Порцій: 10
Інгредієнти:
– 500 грамів борошна;
– 200 грамів маргарину;
– 3 яйця;
– 1 лимон;
– пакетик розпушувача для тіста;
– 200 грамів цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру.
Крем:
– 600 грамів цукру;
– 600 мілілітрів води;
– 2 жовтки;
– 1 лимон;
– 3 столові ложки картопляного крохмалю.

Приготування:

  1. Для тіста розітріть цукор з яйцями та ванільним цукром. Маргарин розтопіть та трохи охолодіть.
  2. З одного лимона зніміть цедру. Вимішайте яєчну суміш, цедру, маргарин, борошно та розпушувач. Тісто має бути м'яке. Накрийте його плівкою та поставте у холодильник на 2 – 3 години.
  3. Далі вийміть тісто, розкачайте та виріжте коржі. Випікайте їх до золотистого кольору.
  4. Для крему обріжте з лимона шкірку. Пропустіть 2 очищені лимони через м'ясорубку.
  5. Воду закип'ятіть з цукром. Дайте покипіти 2 – 3 хвилини.
  6. З'єднайте 2 жовтки, подрібнені лимони та крохмаль. Трохи збийте та цівкою вилийте отриману суміш до води. Варіть, помішуючи, на невеликому вогні до загустіння.
  7. Ще теплим кремом перемажте коржі. Зверху також намажте кремом та посипте крихтою. Для кращого смаку залиште в холодильнику на ніч.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як спекти надзвичайний галицький пляцок "Очі цариці".