Автентичний малай з повидлом: рецепт смачної випічки, що пройшов перевірку поколінь

20 листопада 2023, 12:30
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Малай — це корж з кукурудзяного, горохового або пшоняного борошна. Для ще кращого смаку його можна змазати густим повидлом.

В оригінальному рецепті використовують повидло зі слив. Проте ви можете брати будь-яке інше – головне, аби воно було густим та не стікало з коржів.

Смачна ідея для вечері Готуємо смачні та соковиті курячі котлети: 3 рецепти, які вразять усю родину

Покроковий рецепт малая з варенням

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 2
Інгредієнти:
– 300 грамів кукурудзяного борошна;
– 3 склянки молока 3,2%;
– 150 грамів цукру;
– 50 грамів вершкового масла 82%;
– 6 великих яєць;
– 20 грамів лимонної цедри;
– 3 грами соди; 
– 150 грамів повидла;
– панірувальні сухарі.

Приготування:

  1. Добре підігрійте молоко у каструлі.
  2. Висипте борошно у миску та запарте гарячим молоком. Перемішайте, щоб розбити усі грудочки. Яйця розділіть на білки та жовтки.
  3. В окремій мисці розітріть вершкове масло з цукром, жовтками та лимонною цедрою.
  4. Додавайте по ложці заварене борошно та соду, перемішуючи після кожної.
  5. Білки збийте до пишної піни та змішайте з рештою тіста.
  6. Вилийте тісто у 2 присипані панірувальними сухарями форми та випікайте у розігрітій до 210 градусів духовці протягом години.
  7. Спечений пиріг змажте повидлом та накрийте один корж іншим.

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати медівник на спаленому цукрі за давнім рецептом від Євгена Клопотенка.