Талановита кондитерка Ліза Глінська поділилася з читачами смачним рецептом полунично-лаймового желе, яке ви з легкістю можете приготувати вдома.

Читайте також Смачно та дієтично: 3 літні рецепти салатів із курятиною

Десерт відмінно смакуватиме як дітям, так і дорослим. Солодкий смаколик від кондитерки можна подавати на свята, дні народження та на дитячі вечірки.

Рецепт полуничного желе з лаймом

  • Час: 9 годин
  • Порції: 4 – 5
  • Калорійність на 100 грамів: 89 ккал
  1. Ретельно помийте полуницю, видаліть хвостики та наріжте її невеликими шматочками.
  2. Замочіть желатин у воді та залишіть на 10 – 15 хвилин набухати.
  3. З'єднайте полуничне пюре та нарізані ягоди у каструлі.


    Скриншот з відео
  4. Вичавіть сік із лайма та натріть цедру цитрусового. Додайте їх до полуниці й посипте цукром.
  5. Відправте її на вогонь та доведіть до кипіння. Кип'ятіть суміш декілька хвилин.


    Скріншот з відео
  6. Не забувайте знімати піну з полуничної маси.
  7. Додайте в каструлю набухлий желатин та перемішайте до однорідної маси.
  8. Розлийте полунично-лаймову масу по склянках та відправте в холодильник на 6 – 7 годин охолоджуватися.


    Скріншот з відео
  9. Задекоруйте готовий десерт свіжими ягодами та за бажанням посипте цукровою пудрою.
  10. Десерт готовий – смачного!

Рецепт полуничного желе від Лізи Глінської – відео: