Неймовірно ароматне та смачне: простий рецепт ідеального варення з полуниці
25 липня 2024,
15:55
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaМабуть, полуниця – найпопулярніша ягода для приготування варення. І не дивно, адже воно виходить надзвичайно ароматним.
Спробуйте приготувати полуничне варення за цим рецептом. Він завжди вдається.
Варто спробувати На аромат прибіжать сусіди: готуємо фантастичне варення з троянди
Полуничне варення
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 5
– 2 кілограми полуниці;
– 1 кілограм цукру;
– третина чайної ложки лимонної кислоти.
Приготування:
- Переберіть полуницю, обірвіть хвостики, вимийте та зцідіть зайву воду. Засипте ягоди в каструлю та притрусіть цукром. Залиште на 3 години.
- Після цього вимішайте полуницю та поставте каструлю на невеликий вогонь. Доведіть до кипіння та варіть ще 15 хвилин до закипання, знімаючи шум.
- Додайте до варення лимонну кислоту, вимішайте та проваріть ще 5 хвилин.
- Розкладіть варення в стерилізовані банки та закрутіть стерилізованими кришками. Переверніть банки кришками донизу та закутайте до остигання. Зберігайте у прохолодному темному місці.