Натуральний смак літа: рецепт полуничного варення, яке приготує кожен

11 червня 2024, 16:56
Читать новость на русском

Джерело:

Beszamel

Багатьом з нас полуничне варення нагадує теплі літні безтурботні дні, коли ці ягоди щедро радують нас своїм смаком. Його легко приготувати без зайвих зусиль, а результат обов'язково вас порадує!

Домашнє варення з полуниці люблять і діти, і дорослі. Кращого доповнення до солодких оладок, тортів і тарталеток, мабуть, немає. Воно чудово смакує взимку, коли ми згадуємо літні моменти та з тугою дивимося на календар, відраховуючи дні до теплої пори. 

До теми Полуниця у власному соку: незамінний рецепт на зиму

Полуничне варення

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 4

Чудовий смак / Фото unsplash

Інгредієнти:
– 1 кілограм полуниці;
– 250 грамів цукру;
– 1 лимон.

Приготування:

  1. Фрукти помийте та видаліть плодоніжки.
  2. Потім перелийте в каструлю, додайте цукор і лимонний сік.
  3. Помістіть полуницю на вогонь та повільно варіть ягоди до тих пір, поки воно не загусне і не набуде необхідної консистенції.
  4. Зазвичай це займає близько 3 годин.
  5. Ті, у кого постійно не вистачає часу, можуть приготувати варення з полуниці на швидку руку і скористатися загусником (натуральний пектин тощо), що значно скоротить час приготування варення.

Така смакота: рецепт заварного пирога з полуницею.