Полуничний коблер з морозивом: секрети приготування смачного десерту

27 червня 2021, 10:37
Читать новость на русском

Сезон полуниці ще триває. Пропонуємо приготувати ароматний та легкий десерт полуничного пирога –коблер. Деталі – у матеріалі.

Коблер з полуницею – чудова ідея для сніданку або десерту. Страва з солодкої або солоної начинки, яку запікають у духовці з додаванням рідкого пісочного тіста.

Читайте також Де посмажити шашлик у Києві: ТОП-10 локацій для ідеального пікніка

Це популярний пиріг у США, який готують з додаванням яблук. Також існує різновид пирога. У Англії його готують на плиті у сковороді. Не варто випічку плутати з крамблом

Як приготувати полуничний коблер з морозивом

  • Час: 55 хвилин
  • Порції: 2 – 4
  • Калорійність на 100 грамів: 67 ккал
Інгредієнти:
– 550 грамів полуниці;
– 200 грамів борошна;
– 100 грамів цукру;
– 1 ложка кукурудзяного крохмалю;
– 120 грамів вершкового масла 82%;
– 50 мілілітрів молока 2,5%;
– ванільний цукор;
– розпушувач
– дрібка солі.
  1. Полуницю помийте, почистіть, розріжте на чотири частини.
  2. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок. У мисці з'єднайте борошно, розпушувач, сіль, додайте вершкове масло, перемішайте.

Полуниця/ Фото Unsplash

  1. Далі – влийте молоко, замісіть тісто.
  2. Форму змастіть вершковим маслом, викладіть полуницю, додайте кукурудзяний крохмаль, додайте цукор, ванільний цукор, зверху акуратно викладіть тісто.

Полуничний коблер з морозивом/ Фото Unsplash

  1. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 45 хвилин до готовності.
  2. Викладіть пиріг, залиште для охолодження, розділіть на порції. Подавайте з морозивом. Смачного!