27 червня,
12:40
Новий смак відомого десерту: полуничний тирамісу за 20 хвилин
Джерело:
Валерія ВелігураНаприкінці сезону полуниці ми ще встигаємо приготувати з неї надзвичайно смачний та простий десерт тирамісу, але на новий лад.
Тирамісу – відомий італійський десерт, який в перекладі означає "піднеси мене вище хмар". За класичним рецептом цей десерт готують на основі кави, лікеру та крему з маскарпоне.
Читайте також Як по-особливому приготувати котлети: рецепти, які сподобаються усій родині
Ми пропонуємо спробувати трішки іншу версію тирамісу – сезонну з полуницею. Запевняємо, вам сподобається, а ще його можна приготувати за 20 хвилин.
Рецепт полуничного тирамісу
- Час: 20 хвилин
- Порції: 4 – 6
– 100 грамів печива "Савоярді";
– 200 грамів полуниці;
– 20 грамів цукру;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 250 грамів вершків 33% жирності;
– 75 грамів цукрової пудри;
– 250 грамів сиру маскарпоне;
– свіжа полуниця.
Приготування:
- Для просочення: до полуниці додаємо цукор, лимонний сік та пробиваємо блендером.
- Печиво занурюємо в полуничне просочення на декілька секунд і викладаємо у форму (зверху можна ще полити просоченням).
- Для крему: вершки збиваємо міксером до загущення і, продовжуючи збивати, додаємо цукрову пудру. Додаємо сир маскарпоне і знову збиваємо до однорідної маси.
- Шар печива покриваємо половиною крему та, за бажанням, додаємо шар нарізаної свіжої полуниці. Зверху знову кладемо шар просоченого печива і покриваємо шаром крему, що залишився.
- Прибираємо у холодильник на декілька годин.
- Прикрашаємо свіжою полуницею, м’ятою і насолоджуємося.
Смачного!
Сподобався рецепт полуничного тирамісу? Спробуйте також приготувати лимонний курд – він підійде до начинки тортів, або десертів.