Тирамісу – відомий італійський десерт, який в перекладі означає "піднеси мене вище хмар". За класичним рецептом цей десерт готують на основі кави, лікеру та крему з маскарпоне.

Читайте також Як по-особливому приготувати котлети: рецепти, які сподобаються усій родині

Ми пропонуємо спробувати трішки іншу версію тирамісу – сезонну з полуницею. Запевняємо, вам сподобається, а ще його можна приготувати за 20 хвилин.

Рецепт полуничного тирамісу

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  • Для просочення: до полуниці додаємо цукор, лимонний сік та пробиваємо блендером.
  • Печиво занурюємо в полуничне просочення на декілька секунд і викладаємо у форму (зверху можна ще полити просоченням).
  • Для крему: вершки збиваємо міксером до загущення і, продовжуючи збивати, додаємо цукрову пудру. Додаємо сир маскарпоне і знову збиваємо до однорідної маси.
  • Шар печива покриваємо половиною крему та, за бажанням, додаємо шар нарізаної свіжої полуниці. Зверху знову кладемо шар просоченого печива і покриваємо шаром крему, що залишився.
  • Прибираємо у холодильник на декілька годин.
  • Прикрашаємо свіжою полуницею, м’ятою і насолоджуємося.

Смачного!