Італійський полуничний торт: простий рецепт вишуканого десерту

28 травня 2024, 18:59
Читать новость на русском

Джерело:

Ricette Fatte In Casa

Смачна випічка не обов'язково повинна бути складною у приготуванні. Зокрема, ви можете дуже просто спекти цей італійський полуничний торт.

Бісквіт вийде дуже пишним. Крем додасть неймовірної ніжності.

Буде смачно Як у бабусі: готуємо розкішні вареники з вишнями та полуницею

Італійський полуничний торт

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8
Інгредієнти для тіста:
– 2 яйця;
– 100 грамів цукру;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 100 грамів олії;
– 100 грамів молока 2,5%;
– 180 грамів борошна;
– 12 грамів розпушувача;
– 10 грамів масла;
– 20 грамів мигдалевих пластівців.
Для крему:
– 30 грамів молока 3,2%;
– 50 грамів цукру;
– 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю;
– 1 столова ложка борошна.
Для полуничної глазурі:
– 400 грамів полуниці;
– 50 грамів цукру;
– 100 грамів води;
– 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю.

Приготування:

  1. Для тіста яйця збийте зі звичайним і ванільним цукром до пишності. Налийте олію і молоко, продовжуючи збивати. Додайте просіяне з розпушувачем борошно і перемішайте до однорідності.
  2. Форму для випікання змастіть маслом, посипте борошном, вилийте тісто і розрівняйте. Відправте у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  3. Для начинки молоко налийте у сотейник, додайте цукор, крохмаль, борошно і грійте, ретельно збиваючи вінчиком. Коли маса загусне, вилийте її на готовий бісквіт.
  4. Полуницю перебийте блендером у пюре. Вилийте в сотейник, додайте цукор, воду, крохмаль і перемішайте до однорідності. Прогрівайте її, весь час перемішуючи, до густоти.
  5. Полийте полуничною глазур'ю торт. Лопаткою рівномірно розподіліть суміш по торту. Зверху посипте мигдалевими пластівцями.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати французькі млинці з полуницею та вершковим кремом.