У Лондоні помер знаменитий шеф-кухар Альбер Ру та засновник Le Gavroche
Про смерть шеф-кухаря повідомила сім'я.
4 січня 2021 року помер відомий англійський шеф-кухар Альбер Ру. Про це йдеться на офіційному сайті Le Gavroche.
Читайте також У Києві відкриють "перший віртуальний фудхол" у стилі кіберпанк
"Сім'я Ру оголосила про сумну кончину Альберта Ру, який деякий час хворів, у віці 85 років 4 січня 2021 року", – йдеться у повідомленні.
1967 року Альбер Ру зі своїм молодшим братом Мішелем у Лондоні заснували ресторан Le Gavroche.
"Він був наставником для багатьох людей в індустрії гостинності та справжнім натхненням для кухарів-початківців, включаючи зі мною", – поділився в офіційному повідомленні син Мішель Ру-молодший.
Альбер Ру займався не тільки розвитком ресторанної справи. Також з братом вони відкрили м'ясний магазин та організували виїзний сервіс ресторану. Крім того, Альбер винайшов нову технологію приготування харчів – страву готують під великим тиском й миттєво переміщують до вакуумної упаковки, такий метод зберігає смак продукту.
Наразі рестораном Le Gavroche керує син Мішель Ру-молодший.
8 жовтня 2020 року Альбер Ру відсвяткував ювілей – 85-річчя.Нагадаємо, українську кав'ярню покажуть у серіалі на National Geographic.