8 серпня,
20:56
Помідори по-італійськи: приготуйте вишукану закрутку на зиму
Джерело:
ShubaКонсервовані помідори можна приготувати по-різному. Пропонуємо скористатися цим італійським рецептом.
Помідори вийдуть ароматними та дуже смачними. Вони точно вам сподобаються.
Варто спробувати Ніби щойно приготований: рецепт салату з молодої капусти на зиму
Помідори по-італійськи
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 2
– 1 кілограм томатів;
– 2 цибулини;
– 2 зубчики часнику;
– 2 лаврові листки;
– 6 горошин чорного перцю;
– 10 грамів насіння коріандру;
– 50 грамів олії.
Маринад:
– 1,5 літра води;
– 100 мілілітрів оцту 9%;
– 100 грамів цукру;
– 30 грамів солі.
Приготування:
- Помідори помийте і розріжте навпіл. Цибулю і часник почистьте. Цибулю наріжте тонкими напівкільцями, а часник – слайсами.
- На дно простерилізованих банок покладіть шматочки цибулі й часнику, перець горошком, лаврові листки, коріандр, рівномірно розлийте олію. Зверху викладіть половинки помідорів.
- Закип'ятіть воду, додайте сіль, цукор і оцет. Одразу залийте помідори та накрийте металевими кришками.
- У великій каструлі нагрійте воду, поставте в неї банки з помідорами, доведіть до кипіння і стерилізуйте 10 хвилин. Потім закатайте банки кришками. Переверніть, охолодіть і помістіть на зберігання в сухе і темне місце.