Талановита українська кондитерка Єлизавета Глінська поділилась із шанувальниками надзвичайно смачним рецептом домашніх пампушків із заварним кремом на своїй сторінці в інстаграм.
Читайте також Страви на Католицьке Різдво: що приготувати на Святвечір
Як приготувати пампушки вдома
- Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок.
- Підігрійте молоко до температури тіла, якщо воно буде гарячим, понад 40 градусів, дріжджі, які ми будемо додавати до нього згодом можуть загинути.
- Додайте дріжджі до молока, перемішайте та вилийте суміш у чашу комбайна. Висипте до суміші цукор, яйця та перемішайте.
- Додайте борошно в чашу комбайну, трохи солі та вимішуйте тісто на мінімальних оборотах протягом 5-7 хвилин до еластичності.
- У готове тісто додавайте холодні шматочки вершкового масла та продовжуєте його замішувати до однорідної маси.
- Перекладіть тісто у глибоку миску, накрийте харчовою плівкою та залишіть підійматися в теплому місці без протягів на 60-80 хвилин.
- Деко змастіть вершковим маслом, присипте борошном.
- Обімніть тісто, сформуйте з нього кульки та викладіть їх на деко. Вага одної кульки повинна бути 40-50 г.
- Накрийте деко з пампушками харчовою плівкою, щоб тісто не обвітрилося. Дайте тісту постояти 40-50 хвилин при кімнатній температурі.
- Для приготування ванільного заварного крему підігрійте молоко в каструлі, а жовтки перелийте до глибокої миски.
- Розітріть жовтки з цукром, всипте борошно та кукурудзяний крохмаль – перемішайте до однорідної маси.
- Розріжте стручок ванілі вздовж та вийміть зернятка, додайте їх до молока. Молоко не доводьте до кипіння, тільки підігрійте до пари.
- Вилийте ½ частину гарячого молока до яєчної маси та швиденько розмішуйте вінчиком.
- Перелийте яєчну масу назад в каструлю та заваріть крем на середньому вогні при активному помішуванні. Кипіти крем повинен не більше 30-40 секунд.
- Зніміть крем з плити та додайте вершкове масло. Ретельно перемішайте крем до однорідної маси та перекладіть його в миску. Накрийте ванільний заварний крем харчовою плівкою вконтакт та залишіть охолоджуватись при кімнатній температурі.
- Для обсмажування пампушків підготуйте фритюр та з'єднайте цукор з корицею.
- Розігрійте олію та обсмажуйте пампушки до готовності. Викладайте готові смаколик на паперовий рушник, щоб позбутись зайвої олії. Далі обваляйте його в цукор з корицею та викладіть на тарілку.
- За допомогою насадки для еклерів начиніть пампушки заварним кремом та подавайте до столу. Смачного!
Дивіться рецепт домашніх пампушків за рецептом Лізи Глінської – відео: