Салати, запіканки, закуски – для цвітної капусти можна знайти багато способів застосування. Одне з найчастіших питань, що часто виникають серед кухарів – чи треба варити цвітну капусту перед приготуванням.

Цікаво Яскраві акценти для улюбленого смаку: готуємо соуси до нагетсів та стріпсів "Легко!"

Переваги варіння цвітної капусти

Варіння цвітної капусти має декілька переваг. Перш за все, цей процес може допомогти видалити можливу гіркоту, яка присутня в деяких сортах цвітної капусти. Варіння також допомагає зробити капусту м'якшою і більш смачною, що дозволить їй краще підсмажитися або запектися під час приготування.

Як варити цвітну капусту

Для варіння цвітної капусти вам знадобиться каструля з водою та сіллю. Ось кілька кроків для правильного варіння:

  • Розділіть цвітну капусту на невеликі суцвіття.
  • Прокип'ятіть воду у каструлі і додайте трохи солі.
  • Покладіть капусту в кип'яток.
  • Варіть капусту протягом 3 – 5 хвилин до м'якості.
  • Після цього викиньте капусту на сито, щоб відцідити від води.

Коли можна обійтися без варіння

Деякі рецепти, які вимагають приготування капусти на грилі або у фритюрі, не потребують попереднього варіння. Також, якщо ви хочете досягти хрусткості у страві, крок з варінням можна попросту оминути.