Секрети кулінарного мистецтва: чи треба варити цвітну капусту перед приготуванням
Джерело:
Loaves and dishesЦвітна капуста – неймовірно апетитний продукт, який можна використовувати в різних стравах. Дізнайтеся, як смачно її приготувати без зайвих зусиль.
Салати, запіканки, закуски – для цвітної капусти можна знайти багато способів застосування. Одне з найчастіших питань, що часто виникають серед кухарів – чи треба варити цвітну капусту перед приготуванням.
Цікаво Яскраві акценти для улюбленого смаку: готуємо соуси до нагетсів та стріпсів "Легко!"
Переваги варіння цвітної капусти
Варіння цвітної капусти має декілька переваг. Перш за все, цей процес може допомогти видалити можливу гіркоту, яка присутня в деяких сортах цвітної капусти. Варіння також допомагає зробити капусту м'якшою і більш смачною, що дозволить їй краще підсмажитися або запектися під час приготування.
Як варити цвітну капусту
Для варіння цвітної капусти вам знадобиться каструля з водою та сіллю. Ось кілька кроків для правильного варіння:
- Розділіть цвітну капусту на невеликі суцвіття.
- Прокип'ятіть воду у каструлі і додайте трохи солі.
- Покладіть капусту в кип'яток.
- Варіть капусту протягом 3 – 5 хвилин до м'якості.
- Після цього викиньте капусту на сито, щоб відцідити від води.
Коли можна обійтися без варіння
Деякі рецепти, які вимагають приготування капусти на грилі або у фритюрі, не потребують попереднього варіння. Також, якщо ви хочете досягти хрусткості у страві, крок з варінням можна попросту оминути.
Є чудовий рецепт аджики без варіння, який точно сподобається усім господиням.