Смачна їжа може покращити будь-який день, особливо коли він емоційний та напружений. Тож поживний перекус – це те, що потрібно мати з собою завжди. Які ж переваги та недоліки популярних продуктів і чи існує ідеальний перекус, який підійде як для прогулянки, так і для роботи чи навчання – дізнавайтесь у матеріалі.

Цікаво Універсальне рішення: що краще обрати до столу – курячі гомілки, четвертинки чи крильця

Корисні перекуси: головні за і проти

Протеїнові батончики

Добре відомий продукт, який містить високу порцію білка та вуглеводів. Їх переважно використовують любителі фізичних вправ.

Проте цей продукт підходить далеко не всім. Протеїнові батончики завжди солодкі, тому тим, хто не надто полюбляє солодощі, такий перекус навряд сподобається. Окрім того, виробники часто використовують нездорові підсолоджувачі, які спричинять надлишок фруктози у ваш раціон.

Протеїновий батончик: білковий перекус з цукровим зарядом / Фото Shutterstock

Фрукти або йогурт

Готова закуска, наповнена вітамінами та іншими поживними речовинами. Проте вживання фруктів, особливо у великих кількостях, має низку недоліків, зокрема, може порушити травну систему.

У йогурті ж є високий вміст корисних пробіотиків, але завжди слід пам’ятати, що його не варто залишати при кімнатній температурі довше ніж на 1 годину. Кількість бактерій може збільшитись та спричинити шкоду здоров’ю, а якщо йогурт зі смаком, то у ваш організм ще й попаде порція цукру.


Готова поживна закуска, яка, однак, швидко псується / Фото Unsplash

Салат у контейнері

Переваги салату полягають у тому, що ця свіжа та смачна страва приготована суто на ваш смак. Адже в контейнері опиняються улюблені продукти, заправлені соусом чи олією.

Такий перекус допоможе споживати більше овочів з високим вмістом вітамінів та мікроелементів. Здавалось би, ідеальне рішення для сучасної людини. Однак у цього перекусу є низка незручностей:

  • салат займе немало місця в рюкзаку;
  • він потребує часу на приготування;
  • цей перекус не можна споживати на ходу, а тому людина має виділити час та місце на те, щоб поїсти;
  • та і зберігати готовий салат краще в холодильнику, щоб інгредієнти не зіпсувались у літню спеку та не нашкодили вам.

Салат – смачний, але незручний перекус / Фото Shutterstock

Спробуйте Швидко, просто, смачно: 3 страви з курятиною за лічені хвилини

М'ясні чипси

Чимало людей обирають для перекусу м’ясні чипси через їхню компактність та поживність. Однак варто добре ознайомитись зі складом продукту. Адже часто м’ясні чипси містять консерванти, барвники, або ж харчові добавки, які не принесуть організму користі. Крім цього, тим, хто дбає про свою фігуру, окремо рекомендуємо звернути увагу на калорійність чипсів зі свинини, яка може складати і 20 грамів жиру на 100 грамів продукту. А от слайси яловичини хоч і містять удвічі менше жиру, проте можуть розчарувати жорсткою текстурою.

Водночас курячі чипси – найменш калорійні та при цьому багаті на протеїн. Та щоб перекус був справді корисним та поживним – обирайте надійного виробника, якість продукції якого не викликає сумнівів.

Чи бувають снеки з гарним складом?

Так! Курячі слайси "РябChiсk" – снек без консервантів, підсилювачів смаку та шкідливих добавок. Його виготовляють із цілого курячого філе, тому у ньому міститься понад 70 грамів білка і 0 вуглеводів. Тому і фігура буде в нормі, і шлунок не страждатиме.


З "РябChiсk" поповнюйте енергію смачно / Фото "РябChiсk"

У чому секрет "РябChiсk”? Виробник не смажить м’ясо, а сушить, тому воно смачно хрумтить і не має доданого жиру. Нарізане куряче філе товщиною всього у 2 міліметри, злегка скроплене соєвим соусом та спеціями, висушують при температурі 45 – 80 градусів за Цельсієм. Відтак у кожній упаковці "РябChiсk" – висушені якісні курячі слайси, які захочеться хрумати ще і ще.

У "РябChiсkа" є три смаки, які доповнять ваш день. Курячі слайси з паприкою та перцем, соєвим соусом, а, може, з медом і гірчицею – який би вибір ви не зробили, можете бути певними, що буде не тільки дуже смачно, але й ситно та здорово.

Ще одна перевага слайсів "РябChiсk" – це зручність. Більше не потрібно думати про габаритні контейнери! Компактна упаковка займе менше місця, аніж блокнот, і дозволить перекусити у будь-якій локації, де б вас не застало відчуття голоду.

Із курячими слайсами "РябChiсk" ви зможете врятувати навіть найбільш хмарний день. Смачний перекус підстрахує, коли потрібне підкріплення – у метро чи в кіно, а, може, під час прогулянки чи після тренування.