Джерело: 24 канал

Профітролі – традиційна випічка французької кухні. Тістечка готують із заварного тіста з кремом і прикрашають шоколадною глазур'ю.

Читайте також Торт Вулкан – рецепт кондитерки Лізи Глінської

Як приготувати профітролі

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У каструлі змішайте молоко з водою, додайте масло, цукор, ванільний цукор, перемішайте, доведіть до кипіння. Далі – додайте борошно, ретельно перемішайте.
  3. Викладіть тісто у миску, додайте яйця, перемішайте до однорідної консистенції.
  4. Тісто викладіть у кондитерський мішок.
  5. Розігрійте духовку до 200 градусів. Деко вистеліть пергаментом, сформуйте кульки розміром 2-3 сантиметри, відправте запікатись на 15-25 хвилин до готовності. Важливо! Не відкривайте духовку під час випікання.

Профітролі/ Фото ru.freepik.com

Як приготувати заварний крем

  1. Для приготування крему просійте борошно через сито.
  2. У мисці змішайте яєчні жовтки, додайте одне яйце, цукор, борошно, ванільний цукор.
  3. Молоко розігрійте у каструлі та влийте у миску з жовтками, перемішайте до однорідної консистенції. Крем на малому вогні доведіть до кипіння, залиште для повного охолодження при кімнатній температурі.
  4. Викладіть крем у кондитерський мішок, наповніть кремом тістечка.
  5. Викладіть на тарілку. Смачного!