Тирамісу – класичний десерт італійської кухні. Зазвичай у його складі є яєчні жовтки, але й без них також буде смачно.

Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами

Якщо готуватимете тирамісу на жовтках, не забудьте попередньо вимити курячі яйця, щоб у жовтки не потрапили мікроби зі шкарлупи.

Рецепт тирамісу на яєчних жовтках

  • Час: 3 години
  • Порції: 6 – 8


Тирамісу від Ектора Хіменеса-Браво / Скриншот із відео кухаря

Приготування:

  1. Збийте жовтки з цукром.
  1. Додайте сир маскарпоне до яєчної маси та перемішайте.
  1. Збийте вершки з ванільним екстрактом до стійкої піни та введіть їх до яєчної маси.
  1. Змішайте охолоджену каву з лікером.
  1. Занурте печиво савоярді в каву на 2 – 3 секунди та викладіть на дно форми. Зверху на печиво викладіть крем, далі знову шар печива. Чергуйте шари доки не заповните всю форму.
  1. На останній шар крему посипте какао та відправте десерт в холодильник на 2 години.
  1. Десерт готовий. Смачного!