15 хвилин – і готово: фантастичний салат з консервованим тунцем і домашнім майонезом
Джерело:
ShubaСалат із тунцем – це просто, доступно, але дуже смачно. Ця страва подумки перенесе вас у ресторанчик на середземноморському пляжі.
Заправка з натурального домашнього майонезу додасть особливого смаку. Для ще більшої насолоди радимо обрати хрусткий салат, який гарно тримає форму — айсберг, ромен чи лоло біондо.
Варто прочитати Смачний перекус за лічені хвилини: топ-4 рецепти з намазками із морепродуктів
Салат з тунцем
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 200 грамів листя салату;
– 150 грамів огірків;
– 100 грамів томатів чері;
– 1 червона цибулина;
– 180 грамів консервованого тунця;
– 2 столові ложки оцту 9%;
– 100 мілілітрів теплої води;
– половина пучка кінзи;
– сіль до смаку.
Для домашнього майонезу:
– 150 мілілітрів олії;
– 1 яйце;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– сіль до смаку.
Приготування:
- Добре промийте й висушіть зелень та овочі. Поріжте попередньо очищену цибулю напівкільцями, залийте ледь теплою водою та оцтом. Залиште маринуватися на 5 – 7 хвилин.
- Тим часом приготуйте майонез. Змішайте олію, яйце й сіль. Занурте ніжку блендера у суміш до дна. Не піднімаючи й не рухаючи її, почніть збивати на найвищій швидкості. Коли вийде густий майонез, вичавіть в нього лимонний сік і знову гарно збийте до однорідності.
- Порвіть листя салату, поріжте огірки брусочками, а томати чері – половинками або четвертинками. Зелень подрібніть.
- Змішайте всі інгредієнти, додайте дрібку солі, викладіть на велику пласку тарілку, посипте маринованою цибулею та заправте майонезом. Зверху викладіть шматочки тунця.