Заправка з натурального домашнього майонезу додасть особливого смаку. Для ще більшої насолоди радимо обрати хрусткий салат, який гарно тримає форму — айсберг, ромен чи лоло біондо.

Варто прочитати Смачний перекус за лічені хвилини: топ-4 рецепти з намазками із морепродуктів

Салат з тунцем

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Добре промийте й висушіть зелень та овочі. Поріжте попередньо очищену цибулю напівкільцями, залийте ледь теплою водою та оцтом. Залиште маринуватися на 5 – 7 хвилин.
  2. Тим часом приготуйте майонез. Змішайте олію, яйце й сіль. Занурте ніжку блендера у суміш до дна. Не піднімаючи й не рухаючи її, почніть збивати на найвищій швидкості. Коли вийде густий майонез, вичавіть в нього лимонний сік і знову гарно збийте до однорідності.
  3. Порвіть листя салату, поріжте огірки брусочками, а томати чері – половинками або четвертинками. Зелень подрібніть.
  4. Змішайте всі інгредієнти, додайте дрібку солі, викладіть на велику пласку тарілку, посипте маринованою цибулею та заправте майонезом. Зверху викладіть шматочки тунця.